اجرای بیش از 100 طرح پژوهشی در مرکز تحقیقات بیماری‌های کلیه

دکتر مژگان مرتضوی در گفت‌و گو با ایسنا، با بیان اینکه مرکز تحقیقات بیماری‌های کلیه از سال 1388 فعالیت خود را آغاز و در سال 92 توانست موافقت نهایی را بگیرد، اظهار کرد: این مرکز با این هدف که به رفع مشکلات بیماران کلیوی در جامعه و شناخت عوامل خطر بیماران به لحاظ بیماری‌های کلیوی بپردازد، شکل گرفته است.

وی با بیان اینکه مهم‌ترین هدف این مرکز بیمارانی هستند که نارسایی کلیه دارند، افزود: بیماران کلیوی شامل چندین دسته‌اند. گروهی نارسایی مزمن کلیه دارند، اما هنوز دیالیز نمی‌شوند و دسته دیگر بیماران دیالیزی هستند. گروه دیگر بیمارانی هستند که پیوند کلیه می‌شوند و مرکز در راستای شناسایی و تحقیق بر روی مشکلات این گروه‌ها شکل گرفته است.

مرتضوی ادامه داد: مرکز تحقیقات در کنار فعالیت‌های تحقیقاتی، آموزش مردم در جهت سلامت کلیه را نیز انجام می‌دهد. برای نمونه در برنامه‌های صدا و سیما افراد متخصصی از مرکز تحقیقات حضور دارند و در برنامه‌های آموزشی مانند کیمیای سعادت آموزش رسانه‌ای ارایه می‌دهند.

وی با اشاره به اینکه هر ساله به مناسبت روز جهانی کلیه در سطح شهر برنامه‌های آموزشی به صورت کمپین مردمی انجام می‌شود، گفت: برنامه‌های آموزشی این مرکز پنج سال است که در سطح شهر در جهت آموزش و به همراه بروشورهای آموزشی در میان مردم ارایه می‌شود.

این فوق تخصص کلیه خاطرنشان کرد: با این کار مردم تشویق به پیشگیری و افرادی که در معرض نارسایی کلیه هستند به صورت مرتب پیگیر بیماری خود می‌شوند، چرا که بیماری کلیه یک بیماری خاموش است که می‌تواند بی سرو صدا تا انتها پیش رود و شخص هیچ اطلاعی از ابتلا به بیماری نداشته باشد تا زمانی که به یکباره متوجه از کار افتادن کلیه‌هایش می‌شود.

مرتضوی با بیان اینکه بیماران دیابتی، فشارخون و افرادی که از داروهایی مانند مسکن استفاده می‌کنند که بر فعالیت کلیه تأثیر دارد باید به مرکز تحقیقات مراجعه کنند، اضافه کرد: مبتلایان به این بیماری‌ها بیشتر در معرض از کارافتادگی کلیه‌ها هستند و بسیار مهم است که به صورت مداوم بیماریشان چک شود تا عملکرد مناسب کلیه‌ها مشخص شود.

وی به اهمیت پژوهش‌ها در زمینه کلیه اشاره کرد و ادامه داد: با توجه به اهمیت شناخت بیماری‌های کلیه و تعداد مبتلایان به این بیماری که شامل گروه‌های بسیاری می‌شوند می‌طلبد به منظور رفع نیازمندی‌های این دسته از بیماران پژوهش‌هایی انجام شود تا مشکلاتشان را بشناسیم و در جهت رفع مشکلات اقدام کنیم چرا که اهمیت این پژوهش‌ها به این دلیل است که تعداد این دسته از بیماران بسیار است.

رئیس مرکز تحقیقات بیماری‌های کلیه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به بیماران کلیوی دچار آنمی و کم‌خونی، تصریح کرد: برای اینکه بفهمیم آنمی به چند طریق بر روی کلیه‌ها تأثیر می‌گذارد، لازم است کارهای تحقیقاتی انجام شود.

مرتضوی اضافه کرد: بیماران کلیوی که دیالیز می‌شوند، دچار درجاتی از افسردگی می‌شوند یا مشکلاتی مانند خارش‌های شدید دارند، بنابراین انجام پژوهش‌های متعدد کمک می‌کند تا راه‌حل‌هایی ارایه دهیم که برای بهبود کیفیت زندگی این بیماران مفید واقع شود، چرا که یکی از مشکلات این بیماران این است که کیفیت زندگیشان به هم می‌خورد.

وی با بیان اینکه بیش از 100 تحقیق در مرکز تحقیقات کلیه صورت گرفته است و نتایج آن در سطح مقاله در مجلات معتبر خارجی و داخلی مرکز چاپ شده است، ادامه داد: از جمله طرح‌هایی که انجام دادیم طرحی برای مشکلات بیماران پیوند کلیه بوده است که برای کمبود کلسیم و ویتامین D فرد اهدا کننده و یا پیوند شده چه اقداماتی کنیم و آیا این کمبودها با عملکرد کلیه پیوندی ارتباطی دارد یا خیر؟

رئیس مرکز تحقیقات بیماری‌های کلیه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه اهمیت این تحقیقات با نظر به بعد پیشگیری است، افزود: این مرکز تحقیقاتی نیز در مورد بیماران کلیوی که دفع پروتئین و یا سنگ کلیه داشته‌اند، انجام داده است.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا