اکسیژن تراپی در خانه برای بیمار کرونایی
مؤسسه ملی تحقیقات سلامت جمهوری اسلامی ایران، درگیری ریوی در بیماران مبتلا به کرونا سبب کاهش سطح اکسیژن خون میشود. حدود ۲۰ درصد از بیماران دچار درگیری ریوی شدید میشوند که این امر میتواند به صورت تنگی نفس، گاهی سرفه و کاهش سطح اکسیژن خون خود را نشان دهد و ممکن است بیمار به دستگاه اکسیژن نیاز داشته باشد.
درگیری ریوی از روز ششم و هفتم آغاز میشود و تا روز دهم و یازدهم ادامه پیدا می کند که توصیه می شود بیماران پس از تشخیص ابتلا، اقدام به اندازه گیری سطح اکسیژن خود کنند و اگر سطح اکسیژن زیر ۹۳ درصد بود باید بستری شوند.
با توجه به افزایش بیماران بستری در بیمارستان ممکن است بیمارستان ها ظرفیت پذیرش بیمار را نداشته باشند حال سئوال این است آیا اکسیژن تراپی برای بیمار کرونایی در خانه هم مقدور است؟
شواهد موجود در این زمینه نشان می دهد اکسیژن درمانی خانگی به تدریج در میان بیماران کووید-۱۹ با علائم خفیف به عنوان راهی برای ممانعت از بستری در بیمارستان و کاهش هزینه های درمان محسوب می شود.
سازمان غذا و دارو هشدار می دهد که اکسیژن درمانی در خانه اگر با نظارت پزشک و رعایت نکات ایمنی نباشد، ضرر آن بیشتر از سودش است.
نظارت بر اکسیژن تراپی در خانه با دستگاه پالس اکسی متر ایده خوبی است زیرا این دستگاه می تواند به بیمار در مورد بروز قریب الوقوع مشکلات تنفسی هشدار دهد. هنگامی که میزان اشباع اکسیژن به زیر ۹۳ کاهش یابد، ممکن است نیاز به مراقبت پزشکی باشد.
غلیظ کننده های اکسیژن، دستگاه های پزشکی هستند که می توانند نیتروژن را از هوای اتاق فیلتر کرده و مقدار اکسیژن بیشتری را به بیماران ارائه دهند. در بسیاری از افراد که از بیماری های مزمن رنج می برند و نیاز به اکسیژن درمانی در خانه دارند، چنین وسایلی می تواند به بهبود تنفس آنها کمک کند.
با این حال، بیماران مبتلا به کووید ۱۹ که در خانه به اکسیژن تراپی نیاز دارند، باید از این دستگاه ها با تجویز پزشک معالج استفاده کنند. هرگز نباید برای بیماران مبتلا به کرونا از دستگاه اکسیژن در خانه استفاده کرد مگر اینکه توسط پزشک معالج تجویز شده باشد.
استفاده از دستگاه اکسیژن بدون صحبت با پزشک ممکن است منجر به مشکلات جدی سلامتی مانند مسمومیت ناشی از دریافت اکسیژن بیش از حد شود.
از همین رو و در صورت لزوم استفاده از اکسیژن تراپی در خانه برای بیماران مبتلا به کووید ۱۹ باید این کار به شیوه ای ایمن و طبق تجویز و تحت نظارت مستقیم پزشک انجام شود و راه اندازی آن نیز باید توسط یکی از ارائه دهندگان خدمات بهداشتی انجام شود. هنگام استفاده از دستگاه باید نکات ایمنی لازم را جهت پیشگیری از آسیب به بیمار و خطرات احتمالی دستگاه رعایت کرد.
منبع:مهر
No tags for this post.