هرباریوم، ذخیرگاه ژنتیکی گیاهان دارویی

 دکتر علی سنبلی در گفت و گو با ایرنا، تعداد تیره های گیاهی در کشور را حدود 150تیره اعلام کرد و افزود: 44 تیره گیاهی در هرباریوم این پژوهشکده جمع آوری شده که تیره های نعناعیان، چتریان و کاسنی بیشترین تعداد گیاه دارویی و معطر را به خود اختصاص دادند.

وی بااشاره به اینکه تعدادنمونه های گیاهی در هرباریوم تخصصی به حدود 2هزار نمونه رسیده است، اظهار کرد: از این تعداد، 465 نمونه مربوط به تیره کاسنی، 716 نمونه برای تیره نعناع و تیره چتریان 147 نمونه را به خود اختصاص داده است.
سنبلی برلزوم جمع آوری سایر گونه های گیاهی بومی در این مجموعه تاکید کرد وگفت:تلاش برای جمع آوری سایر گونه های گیاهی ادامه دارد تا این مجموعه به عنوان یکی از مراکز مرجع در زمینه گیاهان دارویی و معطر کشور محسوب شود.

معاون پژوهشی پژوهشکده گیاهان و مواد اولیه دارویی به راه اندازی بانک های بذر و عصاره و اسانس در کنار هرباریوم تخصصی گیاهان دارویی اشاره کرد و گفت: تحقیق در زمینه خواص بیولوژیکی، فارماکولوژیکی و فیتوشیمیایی گیاهان دارویی نیازمند نگهداری یک نمونه هرباریومی از گیاه در این مجموعه است.

سنبلی، بیشترین گونه های گیاهی جمع آوری شده در هرباریوم را تیره نعناع اعلام کرد و گفت: این تیره شامل جنس های مختلف مانند نعناع، آویشن، مرزه، پونه و مریم گلی است و نمونه های فراوانی از این تیره گیاهی در این مکان جمع آوری شده است.وی با اشاره به اینکه تیره گیاهی چتریان دارای اسانس هایی با ارزش اقتصادی بالا هستند، افزود: تیره چتریان تیره دیگری از گیاهان دارویی است که در این هرباریوم نگهداری می شوند. باریجه از جمله گیاهان دارویی مهم و از اقلام صادراتی این تیره هستند.

سنبلی تاکید کرد: یکی از وظایف اصلی و مهم متخصصان هرباریوم، شناسایی دقیق و علمی گونه گیاه است. از نگاه تخصصی گیاه شناسی، مشخص شدن گونه گیاه مهمترین اقدام برای استفاده های دارویی از یک گیاه در صنایع داروسازی است.وی بر استفاده صحیح و مناسب از گیاهان دارویی درعرصه های طبیعی تاکید کردوگفت: چرای مفرط و بی رویه دام ها، بهره برداری نامناسب مردم و در نهایت تخریب مراتع سبب شده تا برخی از گیاهان دارویی در معرض خطر انقراض قرار گیرند.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا