درمان دیابت با مصرف آب

محققان دانشگاه کلورادو در مطالعات متعدد به این نتیجه رسیدند که افزایش مصرف آب به طور مؤثری می تواند چاقی و سندروم متابولیک را کاهش دهد. آنها به دنبال پاسخ این سؤال بودند که چرا هورمون وازوپریسین که سطح آب بدن را حفظ می کند، در افراد مبتلا به چاقی و دیابت افزایش می یابد.

به گزارش سیناپرس به نقل از sci-news، آنها در آزمایش هایی که انجام دادند، به موش ها آب شیرین به ویژه حاوی فروکتوز دادند و دریافتند که این کار، مغز آنها را برای تولید وازوپریسین تحریک می کند. در عوض، این هورمون، آب را در قالب چربی ذخیره می کند که نتیجه آن کمبود آب در بدن می شود که سرآغاز چاقی است.

محققان دریافتند که درمان موش ها با آب غیرشیرین چاقی آنها را کم تر می کند. آنها این کار را با گیرنده وازوپریسین موسوم به V1b انجام می دهند. این گیرنده ای شناخته شده است اما تقریبا عملکرد آن ناشناخته باقی مانده است. موش هایی که فاقد این گیرنده باشند، از اثرات مخرب مواد قندی در بدن در امان هستند.

به گزارش سیناپرس، پژوهشگران نشان دادند که تزریق آب به بدن این موش ها می تواند تولید هورمون وازوپریسین را سرکوب کرده و علاوه بر پیشگیری از بروز چاقی، این عارضه را هم درمان کند. آنها همچنین پی بردند که کم آبی، بدن را تحریک به تولید چربی می کند.
این یافته ها به خوبی نشان می دهد که چرا میزان وازوپریسین در پستاندارانی که به دلیل زندگی در صحرا و محیط خشک دسترسی به آب ندارند، بالاتر است. وازوپریسین، آب را در قالب چربی ذخیره می کند. این بررسی ها نشان می دهد که افراد چاق اغلب نشانه هایی از کم آبی دارند و در نتیجه، مصرف رژیم غذایی پرنمک به بروز چاقی و دیابت کمک می کند.

محققان بر این باورند که آب درمانی به طور مؤثری می تواند در برابر بروز سندروم متابولیک مؤثر عمل کند. برای این کار، بهترین روش مسدود کردن هورمون ویزاپریسین نوشیدن آب است و این راهکار درمانی به دلیل ارزان و قابل دسترس بودن، می تواند درمانی ساده برای سندروم متابولیک به شمار رود.

از طرف دیگر، مصرف مواد قندی با افزایش خطر بروز سندروم متابولیک، باعث فعال شدن وازوپریسین می شود و این هورمون فرآیند تولید چربی را مانند مکانیسم ذخیره آب متابولیک انجام می دهد. نقش بالقوه مصرف آب و کاهش مصرف نمک در رژیم غذایی از سوی محققان به عنوان دو روش مؤثر درمانی برای سندروم متابولیک عنوان شده است.
 

مترجم:ندا اظهری

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا