امید بیناشدن انسان با ایمپلنت های جدید بیشتر شد
به گزارش سیناپرس به نقل از دیلی میل، این روش جدید شامل کاشت الکترودهایی است که محققان در مغز میمون ها قرار می دهند تا نقاط نورانی تولید کند. این نقاط که به فسفین ها شناخته می شوند، مانند پیکسل های نمایشگر تلویزیون عمل می کنند که هر کدام از آنها بخش کوچکی از یک تصویر بزرگ تر را تشکیل می دهند.
این الگوها هنوز در مقایسه با دید واقعی، خام هستند و فناوری به کار رفته هنوز روی انسان آزمایش نشده است اما همین نتایج مثبت، محققان را یک گام به هدف نهایی یعنی برقراری امکان دید در افراد نابینا، نزدیک تر می کند.
محققان مؤسسه علوم اعصاب هلند این ایده به دنبال استفاده از فناوری تحریک الکتریکی مغز اجرایی کرده اند. اما تلاش هایی که طی یک دهه گذشته برای برگرداندن دید انسان صورت گرفته بود، با محدودیت هایی مواجه بوده است.
اما در روش جدید، دانشمندان ایمپلنت هایی متشکل از 1024 الکترود را در داخل قشر بینایی دو میمون بینا کار گذاشته اند. این ایملنت ها به طور مستقیم با مغز تعامل کرده و مراحل قبلی پردازش بینایی را از طریق چشم یا عصب بینایی دور می زند.
در آینده، از این فناوری می توان در بازگرداندن دید محدود در نابینایانی استفاده کرد که بر اثر آسیب یا از بین رفتن شبکیه، چشم یا عصب بینایی، قدرت بینایی خود را از دست داده اما قشر بینایی آنها سالم باقی مانده است.
به گزارش سیناپرس، قشر بینایی در پشت مغز قرار گرفته و بسیاری از ویژگی های آن در انسان ها و حیوانات اولیه مشترک است. با کمک تعدادی از الکترودهای کاشته شده در قشر بینایی مغز و تعدادی از پیکسل های مصنوعی می توان برای تولید تصاویر مصنوعی با رزولوشن بالا استفاده کرد که تاکنون بی سابقه بوده است.
این فناوری به دو میمونی که مورد آزمایش قرار گرفته بودند، امکان می دهد اشکالی مانند حروف الفبا، خطوط و نقاط متحرکی را تولید کنند که پیش از این به میمون ها آموزش داده شده بود با چشم هایشان در مسیری خاص و در ازای دریافت جایزه واکنش نشان دهند.
با وجود خام بودن این الگوها، نتایج بیانگر آن است که پیشرفت های چشمگیری نسبت به ایمپلنت های دیگر نشان داده و برای کاربر امکان تشخیص نقاط روشن و تاریک مبهم را فراهم می کند.
مترجم:ندا اظهری
No tags for this post.