ماهی خاویار ایرانی حلقه هشتم محیط زیست در ورزش
به گزارش ایرنا، 15 آبان 92 که سپ بلاتر رییس فیفا در سفر خود به ایران با معصومه ابتکار معاون رییس جمهوری و رییس سازمان حفاظت محیط زیست دیدار کرد و آنها در گفت وگوهای مشترکی در مورد استفاده از نقش یوزپلنگ آسیایی روی لباس بازیکنان به تفاهم رسیدند و رییس فیفا حضور یوزپلنگ روی لباس تیم ملی را تایید کرد.
این نخستین باری بود که یک گونه جانوری وارد دنیای ورزش می شد، بعد از آن این روند که با هدف استفاده از پتانسیل ها در تمام اقشار جامعه برای حفاظت از محیط زیست شکل گرفت، با برنامه ریزی منظمی پیش رفت به طوری که به گفته محمد درویش مدیر کل دفتر آموزش و مشارکت های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست، اکنون 50 فدراسیون ورزشی و 31 اداره کل تربیت بدنی در سراسر کشور داوطلب شده اند تا هر کدام یکی از گونه های جانوری در خطر انقراض کشور را به عنوان نماد خود بپذیرند.
بر این اساس اکنون خرس سیاه نماد جودو، خرس قهوه ای کشتی و عقاب وزنه برداری انتخاب شدند و بخش های ورزشی استان های مختلف نیز یک گونه در خطر انقراض را به عنوان نماد ورزشی خود انتخاب کردند که استان های خوزستان گوزن زرد ایرانی، سیستان و بلوچستان تمساح تالابی، گیلان فک خزری و آذربایجان غربی میش مرغ را برگزیدند.
در ادامه این حرکت خودجوش میان دنیای ورزش و محیط زیست امروز – چهارشنبه – در مراسمی با حضورمسوولان وزارت ورزش و جوانان، فدراسیون قایقرانی و سازمان محیط زیست از طرح ماهی خاویاری دریای خزر به عنوان نماد زیست محیطی فدراسیون قایقرانی رونمایی می شود و از این پس این گونه آبزی در خطر انقراض نیز به جمع دیگر نمادها در دنیای ورزش می پیوندند.
ماهیان خاویاری دریای خزر بی نظیرترین گونه این ماهیان است که به علت صید بی رویه و انواع آلودگی های دریایی، اکنون جزو گونه های در خطر انقراض است که دریای خزر مهمترین منبع و محل زندگی این گونه ماهیان خاویاری در جهان است.
فیل ماهی یا بلوگا، تاس ماهی ایرانی یا قره برون، تاس ماهی روسی یا چالباش، شیپ و اوزون برون یا سوروگا پنج گونه از ماهیان خاویاری است که در این دریا زندگی می کنند.
همچنین روباه ترکمنی به عنوان نماد کاروان ورزشی ایران در بیست و هشتمین دوره المپیاد دانشجویان جهان نیز وارد این عرصه شد، گونه نایاب روباه ترکمن از سوی دفتر محیط زیست و توسعه پایدار وزارت ورزش و جوانان به عنوان نماد فدراسیون ملی ورزش های دانشگاهی انتخاب شد.
این رقابت ها از 12 تا 23 تیر در شهر گوانگژوی کره جنوبی برگزار شد.
محمد درویش مدیر کل دفتر آموزش و مشارکت های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست به خبرنگار علمی ایرنا گفت: از آنجا که محیط زیست کشور بسیار شکننده و حساس است از این رو در صدد کمک گرفتن از تمام ظرفیت ها برای حفاظت از طبیعت هستیم.
وی افزود: امروزه تمام اقشار جامعه از ورزشکاران تا هنرمندان و هنرپیشه ها برای حفاظت از محیط زیست آستین بالا زده اند و به هر نحو ممکن در تلاش برای حفظ آن هستند.
درویش اظهار کرد: با همکاری خانه سینما تا چند روز آینده تعدادی از هنرمندان به عنوان سفیران محیط زیست معرفی می شوند در حالی که چندی پیش وزارت ورزش با همکاری سازمان محیط زیست قهرمانان ورزشی را سفیران محیط زیست انتخاب کرد.
مدیر کل دفتر آموزش و مشارکت های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: جای خوشحالی و خوشبختی دارد که فرهنگ محیط زیستی کشور تا این حد بالا رفته و حفاظت از محیط زیست به یک دغدغه عمومی تبدیل شده است.
وی گفت: اکنون علی دایی، اکرم خدابنده، یوسف کرمی، لیلا رجبی، کیانوش رستمی، بهداد سلیمی، صادق بیگلری، فاطمه منتظری، آندرانیک تیموریان، عظیم قیچی ساز، حمید سوریان و ابراهیم جوادی قهرمانی هستند که به عنوان سفیران محیط زیست معرفی شدند و قطعا با محبوبیتی که میان جوانان و نوجوانان دارند در زمینه ترویج حفظ محیط زیست موفق خواهند بود.
No tags for this post.