نانو ژنراتوری که اصطکاک چرخش لاستیک های خودرو را به انرژی تبدیل می کند
این نانو ژنراتور که به تازگی در یکی از دانشگاههای آمریکا ابداع شده است می تواند از اصطکاک ناشی از چرخش لاستیک های خودرو، انرژی تولید کند. این فناوری با بهره برداری از تغییر پتانسیل الکتریکی میان لاستیک های خودرو و جاده کار می کند.
محققان در دانشگاه ویسکانسین-مدیسن در آمریکا به تازگی موفق شدند که این ابزار را با استفاده از یک جیپ که از راه دور کنترل می شود، نشان دهند.یک الکترود که در این چرخ ها کار گذاشته شده است، بار تماسی به نام اثر تریبوالکترک ایجاد می کند که موجی از الکترون ایجاد می کند.
این جریان الکترون موجب روشن شدن لامپ های ال.ایی.دی در این خودروی چهار چرخ می شود.
دانشمندان اکنون در حال بررسی این فناوری و استفاده از این نانوژنراتور به عنوان راه حلی در زمینه اتلاف انرژی در جاده هستند.
ژودانگ وانگ محقق علوم مواد در دانشگاه ویسکانسین-مدیسن آمریکا می گوید: اصطکاک میان لاستیک خودرو و زمین حدود 10 درصد سوخت خودرو را مصرف می کند که این اتلاف انرژی است بنابراین اگر بتوانیم آن را به انرژی تبدیل کنیم می تواند بهبود خوبی در بهره وری سوخت بدست آید.
محققان می گویند: پتانسیل این انرژی به اندازه و وزن خودرو بستگی دارد؛ هر چه خودرو بزرگتر باشد پتانسیل ذخیره انرژی بیشتر می شود.
وانگ با اشاره به اینکه این نوع انرژی پتانسیل بزرگی دارد ، می گوید : به تصور من تاثیر این انرژی می تواند زیاد باشد. به گزارش ایرنا از ساینس تک، مشروح این فناوری نوظهور به تازگی در مجله Nano Energy منتشر شده است.