بهبود اختلالات مزمن روده با نانوذره مهندسی شده

سلکتابیوساینس (Selecta Biosciences) یکی از شرکت‌های زیست‌فناوری است که اخیرا نانوداروی جدیدی تولید کرده است. این شرکت اعلام کرد که همکاری مشترکی با شرکت سانوفی (sanofi) آغاز کرده است که در قالب این همکاری لیسانس توسعه این نانودارو برای درمان بیماری سلیاک (نوعی بیماری روده) به شرکت سانوفی واگذار می‌شود.
در بیماران مبتلا به سلیاک، مصرف مواد غذایی حاوی گلوتن موجب تحریک سیستم ایمنی بدن شده که در نهایت دردهای غیرعادی در بیمار ایجاد می‌شود که در صورت تداوم این مشکل، احتمال بروز سرطان روده در بیمار وجود دارد. قرار است با همکاری شرکت سانوفی، دارویی تولید شود که عکس‌العمل سیستم ایمنی بدن و آلرژی مواد غذایی به حداقل برسد. شرکت سانوفی فناوری موسوم به SVPTM را داراست که یک نانوذره مهندسی شده است. این نانوذره می‌تواند فعالیت‌های بیش از حد آنتی‌ژن ویژه‌ای را در روده تضعیف کند.
کورت استوکلی، از مدیران شرکت سانوفی، می‌گوید: « سانوفی و سلکتا همکاری مشترکی برای شکستن سدهای موجود در مسیر درمان این بیماری آغاز کرده‌اند. این حوزه به سرعت در حال گسترش بوده و همکاری‌هایی این‌چنینی می‌تواند منجر به دستاوردهای بزرگی در پزشکی شود.»
براساس این توافق‌نامه همکاری، شرکت سلکتا برای حمایت از فاز تحقیقات، انجام آزمون‌های پیش‌بالینی، تسهیل فرآیند فروش و پیگیری مسائل حقوقی این نانودارو مبلغ 300 میلیون دلار دریافت می‌کند. همچنین بخشی از فروش انجام شده این دارو به شرکت سلکتا تعلق می‌گیرد.
وارنر کوتریلز، مدیرعامل شرکت سلکتا، می‌گوید: « هم سانوفی و هم سلکتا به اهمیت و نیاز موجود در حوزه پزشکی برای بیماری‌های آلرژیک و مشکلات حاصل از عملکرد بد سیستم ایمنی بدن واقف هستند.»
سلیاک یک ناهنجاری مزمن روده بوده که تقریبا یک درصد از مردم اروپا و آمریکا درگیر آن هستند. درد غیرعادی، کاهش وزن و کاهش غیرمعمول پروتئین در خون از عوارض این بیماری است.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا