کشف سیاه چاله ای عظیم به وزن 140 میلیون خورشید

اخترشناسان رصدخانه ملی رادیویی آمریکا ضمن تهیه ویدئویی دیدنی از این سیاه چاله عظیم که در قلب کهکشان NGC 1097، عظمت آن را به نمایش کشیده اند.

بسیاری از کهکشانها در مرکز خود سیاه چاله های عظیمی دارند که رشد و تکامل کهکشان میزبان خود را به شدت تحت تأثیر قرار می دهد. کهکشان NGC 1097 در فاصله 47 میلیون سال نوری از زمین قرار دارد با این حال فاصله بسیار زیاد آن از زمین کار را برای اخترشناسان جهت تخمین دقیق جرم توده سیاه چاله عظیم مرکزی آن دشوار می کند. در این میان گردش ستارگان بیشمار به گرد این سیاه چاله کار را برای اخترشناسان دشوار می سازد.

اما آنها توانسته اند با دنبال کردن حرکات دو نوع گاز مولکولی در اطراف مرکز این کهکشان به تخمین نسبتا دقیقی درخصوص میزان کشش جاذبه ای این سیاه چاله دست یابند. این دستاورد مهم با یاری گرفتن از تلسکوپ قدرتمند ALMA در شیلی صورت گرفته است.

نتایج این ارزیابی گویای آن است که این سیاه چاله به طرز حیرت انگیزی از سیاه چاله مرکزی کهکشان راه شیری بزرگتر است. اخترشناسان وزن این سیاه چاله را معادل 140 میلیون خورشید دانسته اند حال آنکه وزن سیاه چاله بزرگ قلب کهکشان راه شیری چیزی درحدود 4 میلیون خورشید است.

به طور کلی وزن سیاه چاله مرکزی هر کهکشانی ویژگیهای فیزیکی آن کهکشان را به طرز چشمگیری تحت شعاع قرار می دهد و مطالعه اخیر اخترشناسان نیز گویای آن است که این اثرگذاریها در هر کهکشان متفاوت از دیگر کهکشانهاست.

منبع

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا