چاپ بدون جوهر با استفاده از نور
به گزارش ایسنا، از این روش برای چاپ لگوی ورزشی Missouri S&T در ابعاد 50 میکرومتر استفاده شده است.
در روش چاپ رنگی معمولی، جوهرهای نیمه شفاف گوناگون برای چاپ ترنگهای مختلف روی یکدیگر اعمال میشوند، اما در این روش بجای جوهر، سوراخهای میکرومینیاتوری در ساختاری چندلایه متشکل از دو فیلم نقرهای باریک استفاده شد که با یک فیلم سیلیکا با ضخامت 45 نانومتر از هم جدا شده بودند. لایه بالایی، 25 نانومتر ضخامت دارد که سوراخهای کوچکی با استفاده از یک فرآیند فرز میکروساخت پرتو یونی متمرکز در آن ایجاد شده است.
محققان با این روش، سوراخهایی با قطرهای متفاوت را مطابق با جذب مطلوب نور در طول موجهای مختلف ایجاد کردند. در نتیجه، نور در طیفهای مختلف به لوگو تابید، به این معنی که ویژگیهای فیزیکی سوراخهای درون ماده، رنگ نمایش داده شده را برای بازسازی دقیق لوگوی ورزشی S&T تعیین میکردند.
دکتر جی گائو، استادیار مهندسی مکانیک و هوا و فضا در S&T میسوری اظهار کرد: بر خلاف فرآیند چاپ جوهر افشان و لیزری که از رنگدانههای ترکیبی استفاده میشود، در فرآیند چاپ ساختاری ما جوهر رنگی استفاده نمیشود.
سوراخهای ایجاد شده برای تولید این رنگ بسیار ریز بوده و تنها با کمک میکروسکوپ الکترومغناطیسی قابل مشاهده هستد، اما به محققان اجازه تولید رنگهای استاندارد لگوی S&T و همچنین دستکاری نور برای تولید چهار رنگ همچون نارنجی، آبی، سرخابی و فیروزهای دادند.
محققان معتقدند با این دستگاه قادر به وضوح بیشتر تصویر نسبت به چاپگرهای معمولی هستند. ویژگیهای منحصر بفرد این نوع چاپ اجازه استفاده در هنرهای بصری در مقیاس نانو، نوارهای امنیتی و ذخیره اطلاعات را فراهم میکند و موجب کاهش مواد مصرفی در روش چاپ معمولی میشود.
نتایج این تحقیق در نشریه Scientific Reports منتشر شده است.
No tags for this post.