توسعه کشور در گرو توسعه مناطق ویژه علم و فناوری است
به گزارش ایسنا، دکتر وحید احمدی در سومین نشست هماندیشی نمایندگان استانهای دارای مجوز مناطق ویژه علم و فناوری با اشاره به اینکه شروع فعالیت در زمینه مناطق ویژه علم و فناوری کار دشواری بود، اظهار کرد: تداوم این مسیر و رسیدن به اهداف ازپیش تعیین شده دشوارتر از شروع این کار خواهد بود.
احمدی ابراز امیدواری کرد که در آینده نزدیک بتوان از برون داد فعالیتهای استانها و تیمهای فعال در این حوزه الگویی تنظیم و تبدیل به یک سازوکار مورد استناد کرد.
دبیرکل شورای عالی عتف اظهار کرد: مناطق ویژه علم و فناوری درواقع تلاشی است برای فراهم شدن زمینهای مناسب برای قرار گرفتن تمام عناصر علم و فناوری استانها در محدودهای مشخص تا به شکل منظومهای سودمند و مفید درکنار هم فعالیت کنند.
وی افزود: خوشبختانه تیمهای فعال دراین حوزه به نحو مطلوبی مسئولیتهای خود را انجام میدهند و امیدواریم بازخورد این فعالیتها مستنداتی مکتوب و قابل استناد و قابل اجرا باشند.
معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم با اشاره به اینکه بسیاری از استانها برای دریافت مجوز مناطق ویژه علم و فناوری اعلام آمادگی کردند، گفت: یکی از عملکردهای خوب دبیرخانه تعیین حداقلهای لازم برای پیوستن به مناطق ویژه علم و فناوری است که با تشکیل یک تیم کارشناسی و با تلاش بسیار تعیین شده است.
وی در ادامه افزود: درصورتی که پنج استان دارای مجوز ویژه به عنوان پیشرو این حداقلها را رعایت کنند، این جریان میتواند در تاریخ علمی ما پایدار باشد.
در ادامه دکتر ابویی اردکان، قائم مقام دبیرکل شورای عالی عتف در خصوص شکل گیری فعالیتهای دبیرخانه درباره مناطق ویژه علم و فناوری توضیحاتی را ارائه کرد که از آن جمله تشکیل ستاد اجرایی کوچک، اما متخصص در دبیرخانه شورای عالی عتف بود.
وی افزود: درحال حاضر همه ما به شکل یک تیم منسجم و بزرگ در کشور فعالیت میکنیم و باید این شرایط را قدر بدانیم، زیرا با بسط این همکاری میتوانیم به جنبش نرم افزاری در بحث سیاست گذاری ملی برسیم.
ابویی اردکان گفت: ما درحال ورود به یک دوره خیزشی در بازطراحی شهرسازی و توسعه منطقهای کشورهستیم که همان نوآوری درمنطقه است.
وی ادامه داد: این موضوع نیازمند همکاری بین سازمانها است که طرحهای موجود درمناطق ویژه علم و فناوری میتواند این همکاری را به وجود آورد.
ابویی اردکان از بازدید تیم کارشناسی دبیرخانه عتف از استانهای دارای مجوز ویژه و همچنین پیگیری عملکرد آنها از طریق دریافت گزارش از استانها به عنوان یکی از لایههای همکاری دبیرخانه با استانها نام برد.
قائم مقام دبیرکل شورای عالی عتف همچنین از تنظیم و تصویب اساسنامه سازمان عامل به عنوان یکی دیگر از اقدامات دبیرخانه شورای عالی عتف یاد کرد.
دربخش دیگر این جلسه، نمایندگان پنج استان دارای مجوز ویژه علم و فناوری درخصوص عملکرد استانهایشان گزارشهایی را ارائه کردند.
در پایان سومین نشست هم اندیشی نمایندگان پنج استان دارای مجوز منطقه ویژه علم و فناوری مقرر شد در راستای وظایف ملی تعیین شده برای استانها، هر استان کارگروه مربوط به استان خود را به طور جدی پیگیری کرده و طی مدت زمان مشخصی استانها نظرات خود را در خصوص مزایا، مشکلات و موانع تدوین اساسنامه سازمان عامل استقرار آماده کرده و در جلسه مشترکی که در دبیرخانه عتف برگزار خواهد شد، ارائه دهند.
No tags for this post.