افزایش آمار مبتلایان به سرطان از 8.5 به 15 میلیون نفر در 23 سال
این گزارش جدید که به مطالعه سرطان در 118 کشور پرداخته است، نشان می دهد که شمار موارد جدید ابتلا به سرطان در جهان در حال افزایش است.
در این گزارش آمده است که در سراسر جهان شمار موارد جدید ابتلا به سرطان از 8.5 میلیون در سال 1990 به 14.9 میلیون در سال 2013 افزایش یافته است.
لازم به ذکر است که جمعیت جهان در این فاصله زمانی از 5.3 میلیارد نفر به 7.1 میلیارد نفر رسیده است.
علاوه بر این سرطان در سهم در حال افزایشی از مرگ و میرها در جهان دخیل است، بطوریکه در سال 1990 ، دوازده درصد از تمام مرگ و میرهایی که در کشور های مورد مطالعه اتفاق افتاد به دلیل سرطان بود اما در سال 2013 این رقم به 15 درصد رسید.
محققان همچنین 28 نوع مختلف سرطان را مورد بررسی قرار دادند و متوجه شدند که در دو دهه گذشته شمار ابتلا به تمام انواع سرطان ها افزایش یافته است و از افزایش 9 درصدی در شمار موارد ابتلا به سرطان دهانه رحم تا یک افزایش 217 درصدی در موارد ابتلا به سرطان پروستات متفاوت بود.
تنها سرطانی که در طول این مطالعه کاهش پیدا کرد سرطان لنفوم هوچکین بود که یک کاهش 10 درصدی در شمار موارد جدید ابتلا به این سرطان در فاصله زمانی میان سال های 1990 و 2013 مشاهده شد.
محققان علت افزایش کلی شمار موارد ابتلا به سرطان را تا حدودی به دلیل طول عمر طولانی تر عنوان می کنند زیرا خطر ابتلا به سرطان با افزایش سن افزایش می یابد.
محققان می گویند: امید به زندگی در سراسر جهان در حال افزایش است و در نتیجه شمار ابتلا به سرطان در آینده افزایش می یابد.
آنها همچنین شمار در حال افزایش جمعیت جهان، افزایش چاقی و رژیم های غذایی ضعیف را در افزایش شمار موارد ابتلا به سرطان دخیل می دانند.
ابتلا به سرطان در مردان شایع تر از زنان است بطوریکه از هر سه مرد در سراسر جهان یک نفر تا قبل از 79 سالگی به سرطان مبتلا می شود این در حالی است که از هر پنج زن یک نفر تا قبل از این سن سرطان می گیرد.
همچنین بر اساس این گزارش شایع ترین سرطان ها در سال 2013 به طور کلی سرطان ریه، نای و یا برونش بود با 1.8 میلیون مورد جدید ابتلا و 1.6 میلیون مرگ و میر بود و به دنبال آنها سرطان سینه و سرطان روده بزرگ قرار داشت.
شایعترین سرطان در مردان سرطان پروستات و شایعترین سرطان در زنان سرطان سینه گزارش شد.
از سوی دیگر محققان، موضوع نگران کننده را افزایش موارد ابتلا به سرطان در کشورهای در حال توسعه عنوان کردند.
آنها افزودند: در سال 2013 میزان موارد جدید ابتلا به سرطان های معده، کبد، مری، گردن رحم، دهان، بینی و گلو در کشورهای در حال توسعه بیشتر از کشورهای توسعه یافته بود.
همچنین از دست دادن سال های زندگی سالم به علت ابتلا به سرطان در کشورهای در حال توسعه در فاصله زمانی میان سال های 1990 و 2013 ، چهل درصد افزایش داشت که با 10 درصد افزایش در کشورهای توسعه یافته قابل مقایسه است.
به گزارش ایرنا از پایگاه اینترنتی لایو ساینس،این مطالعه در مجله JAMA Oncology منتشر شده است.
No tags for this post.