همکاری پایگاه استنادی علوم جهان اسلام و سازمان اسناد و کتابخانه ملی

 دکتر محمدجواد دهقانی، رییس مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری و پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) ضمن ابراز خرسندی از بازدید دکتر صالحی امیری و هیأت همراه از مرکز منطقه ای و ISC ، به بیان تاریخچه تاسیس این دو سازمان بین المللی پرداخت و گفت: از فعالیت های علمی مهمی که ISC در حال انجام است می توان به ثبت و نمایه سازی مجلات سایر دانشگاه های کشورهای اسلامی و غیر اسلامی اشاره کرد.وی اظهار داشت: درخواست این مجلات روزانه دریافت می شود و پس از ارزیابی علمی آنها، در پایگاه های ISC دروندهی می شود.

دهقانی با اشاره به اینکه پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) یکی از نظام های رتبه بندی دانشگاه ها است که موقعیت علمی و تحقیقاتی آنها را رصد و اطلاع رسانی می کند، گفت: در نتیجه، دانشگاه ها پس از اطلاع یابی از جایگاه علمی خود به منظور تقویت رتبه دانشگاه، تلاش می کنند تا برنامه های خود را در راستای معیار ها و شاخص هایی که فعالیت های علمی آنها را مورد سنجش و ارزیابی قرار می دهد، تهیه و تنظیم کنند.

وی تصریح کرد: با توجه به فعالیت های علمی مشترک با سازمان اسناد و کتابخانه ملی و وجود تفاهم نامه منعقد شده، همکاری های تنگاتنگ خود را گسترش داده تا جامعه علمی ایران بتواند از ظرفیت های ایجاد شده بهره مند شود.
از سوی دیگر دکتر شعله ارسطوپور، معاون پژوهشی مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری نیز گفت: تلاش مرکز منطقه ای (www.ricest.ac.ir) از بدو تاسیس، فراهم آوردن منابع اطلاعاتی برای کاربران بصورت الکترونیکی بوده است.

وی افزود: در این خصوص، طی این سالها 30 پایگاه اطلاعات علمی تاسیس شده است که روزآمد سازی آن رو به پیشرفت است.

ارسطوپور در ادامه به معرفی نحوه جستجو در پایگاه ها اشاره کرد و گفت: کاربران با استفاده از پایگاه های فارسی عمومی و موضوعی می توانند به مقالات و نشریات علمی بصورت تمام متن دسترسی داشته باشند.

 به گزارش روابط عمومی و همکاری های علمی بین المللی مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری و پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)،در ادامه این نشست دکتر گزنی، معاون پژوهشی پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) (www.isc.gov.ir) نیز به معرفی این سازمان پرداخت و گفت: این پایگاه سیستم هایی را فراهم آورده است تا از طریق آنها بتوان ارزیابی و سنجش مولفه های مختلف تولید علم را در سطح جهان اسلام مشاهده کرد و بر این اساس می توان جایگاه دانشگاه ها، نویسنده ها و نشریات را در حوزه های مختلف تعیین کرد.

وی در ادامه به معرفی نمایه استنادی علوم ایران پرداخت و گفت: از طریق این سامانه که به صورت تمام متن و سه زبان فارسی، انگلیسی و عربی طراحی شده است، علاوه بر ارائه اطلاعات کتابشناختی هر منبع، می توان فهرستی از آثاری که به منبع استناد شده است را مشاهده کرد.

گزنی گفت: این سامانه، میزان استناد به مقالات نویسندگان مختلف، نویسندگان پرتالیف (دارای مقالات زیاد) در حوزه های موضوعی مختلف، مقالات پراستناد در حوزه های موضوعی مختلف، سهم هریک از رشته های موضوعی در تولیدات علمی دانشگاه ها، موسسات و دانشمندان همکاری کننده در تولید علم در داخل و خارج از کشور و همچنین سهم نشریات مختلف در انتشار مقالات در حوزه های موضوعی مختلف را به خوبی نشان می دهد.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا