پخت موادغذایی با دمای 70 درجه سانتی گراد میکروب های خطرناک را از بین می برد

به گزارش ایرنا از دانشگاه علوم پزشکی تهران، به گفته محققان پخت صحیح موادغذایی عامل مهمی در از بین بردن میکروب های خطرناک موجود در موادغذایی است که می تواند بیماری زا و مسموم کننده باشد. 

در همین راستا این دانشگاه به مناسبت هفته سلامت (از یکم تا هفتم اردیبهشت ماه) و با توجه به اهمیت موضوع ایمنی غذا از مرحله تولید تا مصرف، پنج نکته کلیدی را در این زمینه به شرح زیر منتشر کرد. 

** لزوم پخت مواد غذایی به طور کامل

پخت غذاهایی مانند گوشت چرخ کرده، رولت ها و گوشت های در هم پیچیده، تکه های بزرگ گوشت و مرغ کامل، نیاز به دقت بیشتری دارد و باید دمای پخت آنها به 70 درجه سانتی گراد برسد. 

همچنین موادغذایی به ویژه گوشت قرمز، مرغ، تخم مرغ و غذاهای دریایی باید به طور کامل پخته شود و در پخت غذاهایی مانند سوپ و خورش باید دما به نقطه جوش 70 درجه سانتیگراد برسد. 

** لزوم نگهداری جداگانه غذاهای خام و پخته 

به منظور جلوگیری از تماس غذاهای خام و پخته باید این مواد در ظروف دربسته نگهداری شود چراکه موادغذایی خام به ویژه گوشت قرمز، مرغ و غذاهای دریایی می تواند دارای میکروارگانیسم های خطرناکی باشد و هنگام تهیه، طبخ و نگهداری به موادغذایی دیگر منتقل شود.

همچنین باید از وسایل، ظروف، چاقو و تخته آشپزی جداگانه برای گوشت قرمز، مرغ و ماهی های خام استفاده شود. 

** لزوم رعایت بهداشت در تهیه و پخت غذاها

بیشتر میکروارگانیسم ها به صورت گسترده در خاک، آب و گوشت حیوانات یافت می شود. این میکروارگانیسم ها در ظروف و تخته آشپزی نیز وجود دارد و کوچکترین تماس با آنها می تواند موجب انتقال بیماری به غذا شود بنابراین لازم است در رعایت بهداشت ظروف آشپزی دقت شود.

دورکردن حشرات و جوندگان از آشپزخانه و قفسه موادغذایی، شستن دست ها قبل از تهیه و آماده کردن موادغذایی و شستن مرتب سطوح، ظروف و وسایل مورد استفاده برای تهیه غذاها می تواند در حفظ سلامت غذاها کمک کننده باشد. 

** لزوم استفاده از آب و مواد اولیه سالم در پخت غذا 

از موادغذایی که تاریخ مصرف آنها گذشته است، نباید در پخت غذاها استفاده کرد چراکه می تواند آلوده به میکروارگانیسم های خطرناک و مواد شیمیایی باشد. 

در هنگام خرید و انتخاب موادغذایی خام باید دقت شود که سالم و بدون کپک و گندیدگی باشد بنابراین موادغذایی تازه و سالم را باید انتخاب و از آب سالم برای پخت غذاها استفاده کرد. 

رعایت نکاتی مانند شستن و پوست کندن مواد غذایی خام پیش از پخت، نیز احتمال آلودگی را کاهش می دهد. 

** نگهداری موادغذایی در دمای مناسب 

موادغذایی پخته شده نباید بیش از 2 ساعت در دمای اتاق نگهداری شود چراکه بسیاری از میکروارگانیسم ها می تواند به سرعت در آن رشد کند. با نگهداری غذاهای پخته شده در دمای کمتر از پنج درجه سانتی گراد، رشد میکروارگانیسم ها کند یا متوقف شود.

گرم کردن موادغذایی پخته شده با دمای بالای 60 درجه سانتی گراد، قبل از سرو کردن نیز می تواند به جلوگیری از فساد کمک کند. 

موادغذایی پخته شده را حتی در یخچال و فریزر نیز نباید به مدت طولانی نگهداری کرد. همچنین موادغذایی منجمد در دمای اتاق نباید یخ زدایی شود بلکه باید در داخل یخچال نگهداری تا پس از مدتی به تدریج از حالت انجماد درآمده و آماده پخت شود.

هفته سلامت با عنوان دولت و ملت؛ همدلی و همزبانی برای ارتقای عادلانه سلامت و با شعار ایمنی غذا از مزرعه تا سفره، فرصت مغتنمی است که در مسیر تحقق سلامت مردم و تغذیه سالم اطلاع رسانی درستی صورت گیرد. 

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا