اقتصادخلاق کشور بابرنامه ریزی منسجم واهتمام فرادستگاهی شکوفاخواهدشد

 

دکترحسن رهائی، مدیر برنامه‌ریزی وتوسعه پارک ملی علوم و فنـاوری‌های نرم و صنایع فرهنگی طی یادداشتی به برنامه‌ریزی در صنایع فرهنگی یا صنایع خلاق پرداخته است.

به گزارش خبرگزاری سینا، برنامه‌ریزی در مدیریت به فرآیند تعیین اهداف، تعیین استراتژی‌ها و ترسیم وظایف و برنامه‌ریزی‌ها برای دستیابی به اهداف سازمان اشاره دارد و شامل پیش بینی شرایط آینده و تصمیم گیری از قبل برای سازماندهی فعالیت‌ها و تخصیص موثر منابع برای دستیابی به آن اهداف است و مسیر سازمان را به سمت وضعیت مطلوب آینده تعیین می‌کند. با برنامه‌ریزی است که مدیران می‌توانند تغییرات را پیش‌بینی کنند، ریسک‌ها را به حداقل برسانند و از فرصت‌ها استفاده کنند و اطمینان حاصل کنند که سازمان در دستیابی به اهداف استراتژیک خود متمرکز و کارآمد است.

برنامه‌ریزی‌های ملّی در حوزه علم و فناوری در اسناد مختلفی ظهور و بروز داشته که یکی از مهمترینِ آنها برنامه های ۵ساله توسعه و به طور خاص «قانون برنامه هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران » است. این مهم در گفتمانِ دولتمردانِ دوره چهاردهم نیز مورد تأکید قرارگرفته و به طور خاص، در بند بیستم سیاستهای کلی برنامه  هفتم توسعه، ضرورت «افزایش شتاب پیشرفت و نوآوری علمی و فناوری و تجاری سازی» تصریح شده است.

صنایع فرهنگی که بعضاً با عنوان صنایع خلاق نیز شناخته می‌شوند؛ گونه‌ای از صنعت هستند که به خلق ایده، تولید و توزیع محصولات و خدماتی می‌پردازند که ماهیت فرهنگی دارند.

 

بیشتر بخوانید:

تداوم حرکت بر مدار برنامه ریزی و فرهنگ جهادی

«شهر جهانی نوآوری و فناوری نرم و صنایع فرهنگی» جایگاه ایران در عرصه صنایع خلاق و فرهنگی را ارتقاء می‌دهد

 

 

با توجه به ظرفیت‌های عظیم موجود در تاریخ، تمدن، میراث فرهنگی و نیروی انسانی تحصیل کرده کشور در رشته‌های مختلف بویژه دررشته های علوم انسانی و هنر، حوزه فناوری نرم و صنایع فرهنگی، به مثابه معدن و گنجی بی‌پایان برای رشد و توسعه کشور و عاملِ اصلی تقویت جبهه فرهنگی و تولید قدرت نرم برای ایران است. این در حالی است که متاسفانه متناسب با ظرفیتهای فراوان موجود،ایران نتوانسته دراقتصادخلاق دردنیا جایگاه واقعی خود را پیدا کند که شکوفایی اقتصادخلاق ایران اسلامی تدوین برنامه های منسجم فرادستگاهی دراین خصوص واهتمام جدی همگان رامی طلبد لذادر این راستا پارک ملی علوم و فنـاوری‌های نرم و صنایع فرهنگی به عنوان اولین و تخصصی‌ترین پارک در حوزه اقتصادِ فرهنگ توانسته با ایجاد اکوسیستمی پویا و حمـایت از شــرکـت‌هـای دانـش‌بنیـان، استارت‌آپ‌ها و فعالان حوزه‌های فرهنگی و خلاق، به رشد و توسعه‌ی این اقتصادخلاق در سطح ملی و بین‌المللی کمک ‌کند.

دراین خصوص و در راستای برنامه هفتم پیشرفت کشور، برنامه توسعه پارک ملی علوم و فنـاوری‌های نرم و صنایع فرهنگی تهیه و تدوین شده تا با اجرای برنامه های طراحی وتدوین شده ازجمله کلان پروژه شهر جهانی نوآوری و فناوری­های نرم، صنایع فرهنگی و خلاق ایران به توسعه اقتصادخلاق ایران اسلامی کمک کند.

این برنامه در چندین گامِ اساسی شامل تعیین استراتژی‌ها و تعریف اهداف و طراحی اقدامات اجرایی بااهتمام ریاست پارک و همکاری معاونان و مدیران و کارشناسان آن تهیه شده و انشالله با تلاش جمعی همین عزیزان درطی برنامه هفتم کشور عملیاتی می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا