مهاجرت معکوس با توسعه پایدار روستاها امکان‌پذیر است

استاندار فارس با تأکید بر اهمیت توسعه پایدار و کاهش فقر، اعلام کرد که توانمندسازی روستاییان و کاهش جمعیت تحت حمایت نهادهای حمایتی از اولویت‌های استان است و باید از طریق برنامه‌ریزی اصولی، روند مهاجرت معکوس شکل بگیرد.

به گزارش خبرگزاری سینا، حسینعلی امیری امروز، ۱۶ بهمن‌ماه در مراسم افتتاح و آغاز عملیات اجرایی پروژه‌های خدمات شهری، محیط زیستی و حمل و نقل عمومی شهرداری شیراز که به مناسبت دهه فجر انجام شد، با اشاره به تقارن ایام دهه فجر با اعیاد شعبانیه، ضمن تبریک این مناسبت‌ها به مردم استان، بر اهمیت توسعه پایدار و کاهش فقر در فارس تأکید کرد و گفت: استان فارس به دلیل شرایط اقلیمی و پراکندگی بالای جمعیت، با دیگر استان‌هایی که جمعیت متمرکز دارند، تفاوت دارد. این استان بیشترین تعداد روستا را در کشور داراست و در حال حاضر ۳۴۰ هزار نفر تحت حمایت کمیته امداد هستند. این آمار زمانی ارزشمند است که بتوانیم با توانمندسازی، جمعیت تحت پوشش را کاهش دهیم و زمینه خودکفایی آن‌ها را فراهم کنیم.

وی با تأکید بر اهمیت نگاه اصولی به توسعه روستایی ادامه داد: اگر به روستاها به‌عنوان بخشی از نظام سکونتی کشور نگاه کنیم، شاهد مهاجرت بی‌رویه به شهرها نخواهیم بود. در غیر این صورت، گسترش سکونتگاه‌های غیررسمی و حاشیه‌نشینی، زمینه‌ساز آسیب‌های اجتماعی خواهد شد. توسعه باید به‌صورت متوازن در تمامی نقاط استان رقم بخورد تا روستاهای محروم به مناطق توسعه‌یافته تبدیل شوند و روند مهاجرت معکوس شکل بگیرد.

استاندار فارس با اشاره به ظرفیت‌های گسترده این استان افزود: تمامی مناطق کشور در حوزه‌های مختلف استعدادهای خاص خود را دارند. اتلاف عمر در اختلافات و درگیری‌ها هیچ خیری ندارد. باید از فرصت‌هایی که در اختیار داریم، در سایه دوستی و همدلی برای توسعه بهره ببریم. بر اساس آموزه‌های قرآنی، وقتی از شکوفایی استعدادها، عدالت و رفع تبعیض سخن می‌گوییم، در واقع به ارزش‌های انسانی اشاره داریم. مسیر تعالی و پیشرفت پایانی ندارد و همواره مرتبه‌ای بالاتر برای دستیابی به فضیلت‌های انسانی وجود دارد.

وی با تأکید بر نقش مدیریت شهری در بهبود شرایط زندگی مردم تصریح کرد: فعالیت‌های عمرانی در راستای رفاه بندگان خدا و تحقق اهداف قانون اساسی است. هرچه مشکلات مردم کمتر و رفاه آن‌ها بیشتر باشد، استعدادهایشان شکوفا خواهد شد و مسیر بندگی و معنویت با سرعت بیشتری طی خواهد شد. پیامبر اکرم(ص) نیز در حکومت مدینه ابتدا به حل مشکلات معیشتی و دنیوی مردم پرداخت و سپس مباحث فرامادی را مطرح کرد. بنابراین، این دو مقوله باید در کنار هم دیده شوند.

استاندار فارس بر لزوم نگاه انسانی و عادلانه به توسعه تأکید کرد و گفت: مسیر بندگی خداوند از خدمت به بندگانش می‌گذرد. باید با برنامه‌ریزی دقیق، زمینه‌ای فراهم کنیم که عدالت اجتماعی، رفاه و توسعه همه‌جانبه در استان محقق شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا