هجدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت به میزبانی شیراز برگزار میشود
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس از برگزاری هجدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت با هدف تبیین مفاهیم مقاومت و هنر خبر داد و آن را فرصتی برای هنرمندان و آزادیخواهان دانست.
به گزارش خبرگزاری سینا، حمیدرضا قانعی امروز، 23 دی ماه در نشست خبری ویژه جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت با خبرنگاران در شیراز اظهار کرد: هنر مقاومت مفهومی ژرف و چندبعدی است که این روزها بیش از پیش ضرورت آن احساس میشود. هنر توانسته به مفاهیم مقاومت ضریبی بیبدیل بدهد و با فطرت انسانهای آزادیخواه ارتباط برقرار کند.
قانعی تأکید کرد که نقش هنرمندان فارس در این جشنواره باید پررنگتر از همیشه باشد و افزود: بهرغم برخی شکستها، جریان جبهه مقاومت در نهایت پیروز خواهد بود، زیرا هنر ابزار قدرتمندی برای تبیین حقانیت این جریان است.
وی به تاریخ برگزاری جشنواره هم اشاره و عنوان کرد: مهلت ارسال آثار تا پایان دیماه تعیین شده و اختتامیه جشنواره در نهم اسفندماه سال جاری برگزار خواهد شد. همزمان با این مراسم، فیلمهای مستند کوتاه و بلند داستانی در تهران اکران خواهند شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس تصریح کرد: جشنواره هجدهم فرصتی کمنظیر برای هنرمندان و آزادیخواهان است تا از طریق هنر، صدای مقاومت و ایستادگی را به گوش جهان برسانند.
رییس حوزه هنری استان فارس نیز در این نشست، اظهار کرد: در این ایام که بیش از دو سال است در خط درگیری جریان مقاومت جهانی قرار داریم و رژیم صهیونیستی به شکلی بیرحمانه در فلسطین، یمن، لبنان و سوریه تعرض کرده است، برگزاری این رویداد ارزشمند، اهمیت و ارزش خود را چند برابر کرده است.
وحید نمازی در ادامه، نظریه مقاومت را برگرفته از نگاه جمهوری اسلامی دانست که تأکید دارد “نه ظلم میکنیم و نه ظلم میپذیریم”.
وی افزود: این نظریه توسط کشورهای آزادیخواه جهان پذیرفته شده و جریان مقاومت همواره در برابر استبداد ایستاده است. جشنواره امسال بهعنوان یکی از مهمترین رویدادهای هنری باید قدرت هنر را بهعنوان صدای مستضعفان نشان دهد و جریان مقاومت را به رخ بکشد.
نمازی با بیان اینکه جریان هنری فارس، بهویژه در جشنوارههایی چون عمار، اشراق، حقیقت و مقاومت، همواره در خط مقدم این جشنوارهها قرار داشته است، به تغییر رویکرد جشنواره هجدهم فیلم مقاومت و استفاده از ظرفیتهای مردمی نیز اشاره کرد و گفت: توجه بیشتر به جریانات مردمی قطعاً دستاوردهای مهمی به همراه خواهد داشت.
پشتیبان دبیرخانه جشنواره نیز در این نشست، با تأکید بر تغییر رویکرد این رویداد، گفت: به جای تکیه بر دستگاههای حقوقی، ارتباط با افراد حقیقی حوزه هنر مدنظر قرار گرفته که این تصمیم نشاندهنده ارادهای قوی برای بهرهگیری از تجربه متخصصان است.
مسعود هوشیار با اشاره به دائمیشدن جشنواره از سال جاری افزود: جایزه شهید سپهبد سلیمانی، بهعنوان بخش اصلی جشنواره، پذیرای آثار استانی، ملی و بینالمللی خواهد بود. همچنین بخشهایی نظیر روایت قلم برای فیلمنامههای تولیدی و اقتباسی، جایزه مرحوم ملاقلیپور ویژه ژانر دفاع مقدس و بخش جهان بدون اسرائیل با جوایز ویژهای نظیر جایزه سید حسن نصرالله و شهید داریوش گودرزیکیا از دیگر بخشهای شاخص این رویداد هستند.
مدیر علمی و پژوهشی جشنواره نیز در این نشست بیان کرد: امسال جشنواره با رویکرد علمی و آموزشی برگزار میشود و در کنار نمایش آثار، نشستهای تخصصی با فیلمسازان مطرح، کارگاههای ایدهپردازی با هوش مصنوعی، و آموزش فیلمنامهنویسی و کارگردانی مستند برنامهریزی شده است.
محمدعلی یزدانی افزود: هدف از این برنامهها رشد علمی و هنری و جلب مشارکت حداکثری مخاطبان عام و خاص است.