احمد مسجد جامعی عنوان کرد:
ضرورت وضع قوانین با ضمانت اجرا برای حمایت از حق مالکیت صنایع خلاق
احمد مسجد جامعی مدیر فرهنگی معتقد است برای رعایت حق مالکیت وضع قوانین با ضمانت اجرا ضروری است و این موضوع برای حیات شرکتهای دانش بنیان امری مهم و ارزشمند است.
ندا انتظامی: احمد مسجدجامعی، مدیر فرهنگی و از مسئولان باسابقه حوزه فرهنگ و هنر، با تأکید بر اهمیت رعایت حقوق مالکیت صنایع خلاق، به خبرگزاری سینا گفت: «برای حفظ حقوق مادی و معنوی هنرمندان و فعالان این عرصه، وضع قوانین با ضمانت اجرا ضروری است. این موضوع برای تداوم فعالیتهای شرکتهای دانشبنیان و توسعه اقتصاد هنر امری حیاتی است.»
او که سابقه حضور در معاونت فرهنگی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را دارد، با اشاره به اهمیت رعایت حقوق مالکیت معنوی آثار هنری و خلاقانه اظهار داشت: «بزرگترین دغدغه هنرمندان و مسئولان فرهنگی، به رسمیت شناختن حق مالکیت معنوی هنرمندان است. متأسفانه این موضوع هنوز بهطور عملی تحقق نیافته است. بهعنوان نمونه، شاهد بودهایم که تولیدات موسیقیایی شرکتهای دانشبنیان بدون اجازه توسط صداوسیما بهعنوان موسیقی متن استفاده و پخش شده است.»
مسجدجامعی با انتقاد از عدم وجود ضمانت اجرایی برای قوانین موجود، تأکید کرد: «یکی از بزرگترین معضلات در بحث حقوق مالکیت معنوی، رفتار نهادهای دولتی است. اگر قرار است این حقوق رعایت شود، باید قوانینی با ضمانت اجرایی وضع شود، در غیر این صورت، هنرمندان و فعالان صنایع خلاق همچنان با مشکلات عدیده مواجه خواهند بود.»
وی همچنین با اشاره به تجربیات گذشته خود در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: «هنرمندان بسیاری برای احقاق حقوق خود به ما مراجعه میکردند، اما حتی در مذاکرات با مقامات ارشد صداوسیما نیز نمیتوانستیم مانع نقض حقوق مالکیت آنها شویم. بهعنوان مثال، دستگاههای دولتی گاهی آثار پربیننده هنرمندان را بدون رعایت حق مالکیت بهکار میبردند که این امر باعث از بین رفتن سرمایه تولیدکنندگان میشد.»
وی در ادامه به تجربیات موفق گذشته در حمایت از اقتصاد هنر اشاره کرد و افزود: «قانونی وضع کردیم که سرمایهگذاری در پروژههای فرهنگی معاف از مالیات باشد. اگرچه این قانون در برنامههای بعدی توسعه حذف شد، اما در زمان اجرا، خرید آثار هنری توسط دستگاههای دولتی باعث رونق نسبی در اقتصاد هنر شد.»
گفتنی است احمد مسجدجامعی نیز با حضور در سومین نمایشگاه دستاوردهای دانشبنیان و خلاق از غرفههای شرکتکنندگان بازدید کرد و در گفتوگو با فعالان این حوزه، بر اهمیت حمایت از شرکتهای دانشبنیان و ظرفیتهای صنایع خلاق در توسعه اقتصاد هنر تأکید کرد.
او برگزاری سومین نمایشگاه دستاوردها و ظرفیتهای شرکتهای دانش بنیان و خلاق را گامی موثر در معرفی ظرفیتهای صنایع خلاق دانست و افزود: “این نمایشگاه با کارشناسی دقیق برگزار شده و شرکتهای دانشبنیان که کارنامه موفقی در حوزه فناوریهای نرم و صنایع خلاق دارند، بهخوبی در آن حضور پیدا کردند.
مسجدجامعی درباره امکان جذب سرمایهگذار خارجی برای شرکتهای دانشبنیان نیز اظهار داشت: «در شرایط فعلی، مشکلات بسیاری بر سر راه سرمایهگذاران خارجی وجود دارد، اما سرمایهگذاری داخلی در صورت اعتماد به این شرکتها امکانپذیر است. حمایت بانکها و صندوقهای اعتباری در این مسیر بسیار راهگشا خواهد بود.»