عضو هیاتعلمی پژوهشکده سرطان معتمد خبر داد:
هوش مصنوعی و تشخیص سرطان
فناوریهای نوین پزشکی از قبیل سلولدرمانی و ژندرمانی، نه تنها دقت درمان و کیفیت زندگی بیماران را بهبود میبخشند، بلکه امکان شخصیسازی درمان را فراهم میکنند و افقهای جدیدی را در کنترل سرطان میگشایند.
به گزارش خبرگزاری سینا، عضو هیاتعلمی پژوهشکده سرطان معتمد در گروه توسعه فناوری درمانهای پیشرفته (ATMP) گفت: درباره چالشها و دستاوردهای تحقیقات سرطان در ایران گفت: کمبود بودجه، تحریمها، محدودیت در واردات مواد اولیه و تجهیزات و نبود ارتباط مؤثر بین صنعت و دانشگاه از مهمترین چالشها است و این موانع روند تحقیقات کاربردی و پیشرفته را کند کرده است.
مریم کدخدازاده افزود: با وجود اهمیت پیشگیری در کنترل سرطان، به تحقیقات در این زمینه در ایران به اندازه کافی توجه نشده است؛ بنابراین آگاهیرسانی عمومی، تغییر سبک زندگی و توسعه راهکارهای پیشگیرانه از اقداماتی است که باید به آنها توجه شود.
فناوری پروژه ویروسدرمانی در حوزه زیستفناوری پزشکی با تمرکز بر روشهای نوین درمان سرطان که تحقیقات گروه خود را بر توسعه روشهایی مانند ویروسدرمانی، استفاده از سلولهای کشنده طبیعی (NK cells)، و بهرهگیری از اگزوزومهای مشتق از سلولهای بنیادی مزانشیمی برای حمل دارو متمرکز کرده، به نقش فناوریهای نوین در مقابله با سرطان پرداخت و گفت: فناوریهای نوین پزشکی از قبیل سلولدرمانی و ژندرمانی، نه تنها دقت درمان و کیفیت زندگی بیماران را بهبود میبخشند، بلکه امکان شخصیسازی درمان را فراهم میکنند و افقهای جدیدی را در کنترل سرطان میگشایند.
کدخدازاده چشمانداز آینده تحقیقات سرطان در ایران را روشن دانست، اما بر لزوم حمایتهای هدفمند مالی، اصلاح سیاستهای پژوهشی و گسترش همکاریهای بینالمللی تأکید کرد و گفت از سیاستگذاران انتظار می رود زیرساختهای لازم را برای تسریع پیشرفت در این حوزه فراهم کنند.
منبع: ایرنا