گام مهم فناوران لرستان برای تولید داروی گیاهی باکیفیت

 

پارک علم و فناوری لرستان ظرفیت بالایی برای ارتقای زنجیره ارزش گیاهان دارویی با نوآوری در این استان دارد.
به گزارش خبرگزاری سینا، لرستان گنجینه گیاهان دارویی است و پارک علم و فناوری لرستان به دلیل داشتن پتانسیل بالا برای ارتقای زنجیره ارزش گیاهان دارویی با استفاده از فناوری، پیگیر ایجاد دبیرخانه زنجیره ارزش گیاهان دارویی کشور برای این استان است. امین طاهری گراوند رئیس پارک علم و فناوری لرستان در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در حاشیه نشست روسای پارک‌های علم و فناوری سراسر کشور در توضیح اقدامات مسئله‌محور این پارک گفت: ما باید بتوانیم رویدادهای تانا (توسعه اکوسیستم نوآوری استان‌ها) را با دستگاه‌های اجرایی عملیاتی کنیم. نشست فناوری که با استاندار گذاشتیم، دستگاه‌های اجرایی را با واحدهای فناور و شرکت‌های دانش بنیان پای کار آوردیم که نظام‌مسائل دستگاه‌های اجرایی را احصا کنیم و بتوانیم این چرخه زنجیره ارزش برای دستگاه‌های اجرایی را در حوزه‌های مختلف از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان استفاده کنیم.

دبیرخانه زنجیره ارزش گیاهان دارویی کشور در لرستان

طاهری گراوند عنوان کرد: در پرداختن به نیازهای استان، جای مانور ما در زنجیره ارزش گیاهان دارویی است که پیگیر هستیم دبیرخانه زنجیره ارزش گیاهان دارویی کشور را برای استان لرستان بگیریم. در این راستا مستندات خود را تحویل معاونت فناوری وزارت علوم داده و منتظر ابلاغ هستیم زیرا شرکت‌ها و واحدهای فناور خوبی در این حوزه داریم.

ارتقای زنجیره ارزش گیاهان دارویی با فناوری

وی افزود: استان پتانسیل بالایی در گیاهان دارویی دارد و حدود 30 شرکت و واحد فناور در این حوزه داریم و بیش از ۳۰۰ نفر در این شرکت‌ها اشتغال مستقیم دارند. ما پیگیر این موضوع هستیم که بتوانیم زنجیره ارزش گیاهان دارویی را برای استان لرستان ارتقا بدهیم.رئیس پارک لرستان درارتباط با اجرایی شدن قانون جهش در این پارک گفت: ما توانستیم از بخشی از ظرفیت ماده ۶ قانون جهش تولید دانش بنیان، در بحث استفاده از زمین‌های مازاد دستگاه‌های دولتی استفاده کنیم و پیگیر هستیم که برای شهرستان‌های خود و مراکز رشد بتوانیم از تمام این ظرفیت استفاده کنیم.

تحقیق و توسعه؛ پل ارتباطی صنایع با فناوری

وی درادامه عنوان کرد: در بحث ماده ۱۱ قانون، مشکل عدم اعتماد بین صنایع و شرکت‌های خصوصی وجود دارد که ماده ۱۱ و اعتبار مالیاتی عملیاتی شود. ما با صنایع مختلف جلساتی داشتیم که ظرفیت تحقیق و توسعه استان را ارتقا دهیم؛ یعنی تعداد شرکت‌ها و صنایعی که تحقیق و توسعه دارند را افزایش می‌دهیم. شرکت و صنایع بزرگ اگر تحقیق و توسعه نداشته باشد عملا پل ارتباطی با حوزه فناوری ندارد.

جلسات ترویجی برای استفاده صنایع از تحقیق و توسعه

طاهری خاطرنشان کرد: ما باید این را تبیین کنیم که استفاده صنایع از تحقیق و توسعه یک معامله برد برد است. یعنی هم برای صنعت و هم برای پارک و شرکت‌های دانش‌بنیان مزیت دارد. برای حدود ۶۰ صنعت، به کمک سازمان صمت استان دوره‌های تحققیق و توسعه مقدماتی و پیشرفته برگزار کردیم. الان پیگیر مجوزها هستیم که وارد تحقیق و توسعه شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا