در گفت وگو با تعدادی از نمایندگان مجلس بررسی شد؛
حمایت نمایندگان مجلس شورای اسلامی از برنامه های حوزه کارآفرینی و اشتغال جهاددانشگاهی

تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی با اشاره اهمیت موضوع اشتغال بویژه برای دانش آموختگان دانشگاهی، حمایت خود را از برنامه‌های حوزه کارآفرینی و اشتغال جهاددانشگاهی اعلام کردند.

 

به گزارش خبرگزاری سینا، دکتر رحیم زارع سخنگوی کمیسیون تلفیق مجلس با اشاره به موضوع اشتغال بویژه اشتغال دانش‌آموختگان دانشگاهی گفت: جهاددانشگاهی در بسیاری از زمینه‌ها پیشرو است و ایجاد شبکه خیرین نیز یکی از اقدامات جالبی است که این نهاد در دستور کار قرار داده است.

وی با اشاره به ایجاد شبکه خیرین توسط جهاددانشگاهی گفت: جهاددانشگاهی در بسیاری از زمینه‌ها پیشرو است و ایجاد شبکه خیرین نیز یکی از اقدامات جالبی است که این نهاد در دستور کار قرار داده است. مجلس نیز از این طرح تمام و کمال حمایت می‌کند.

جهاددانشگاهی در حوزه اشتغال پیشنهادات خود را به مجلس ارائه دهد

دکتر محمد سراج عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه جهاددانشگاهی در حوزه اشتغال پیشنهادات خود را به مجلس ارائه دهد اظهار داشت: جهاددانشگاهی یکی از نهاد موفق حوزه علم و فناوری و نیز اقتصاد دانش‌بنیان است و می‌تواند برای اشتغال دانش‌آموختگان گام‌های مهمی بردارد.

 

نمایندگان مجلس

 

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس قطعاً ایجاد شبکه خیرین نیز می‌تواند در این زمینه کمک‌کننده باشد و جهاددانشگاهی نیز به‌عنوان بازوی جهادی و دانشگاهی دولت باکارهای علمی ، پژوهشی و عملیاتی خود می‌تواند پیشنهادهای خود را به ما ارائه کند و این طرح‌ها خارج از برنامه بودجه بررسی خواهد شد.

دکتر سراج با اشاره به برنامه‌های کمیسیون اجتماعی مجلس در زمینه اشتغال فارغ‌التحصیلان دانشگاهی خاطرنشان کرد: ما در برنامه بودجه سال ۱۴۰۴ از دولت خواستیم که بر اساس برنامه هفتم ردیف‌های مربوط به منابع اشتغال‌زایی را مشخص کند. تمام تلاش ما این است که اشتغال خرد را تقویت کنیم و همچنین بسیج سازندگی را نیز در این فرایند دخیل کردیم که در ۶۰ هزار روستا حضور دارند.

وی افزود: این مشاغل خرد می‌توانند علاوه بر تقویت معیشت اشتغال پایدار نیز ایجاد کنند. اشتغال امروز مشکل مملکت ماست.

سراج خاطرنشان کرد: اگر در یک خانواده چهارنفره دو نفر شاغل باشند مشکلات برطرف خواهد شد.

همچنین میثم ظهوریان عضو کمیسیون اقتصادی مجلس نیز ضمن تاکید بر اینکه اشتغال اولویت مهم کشور است گفت: حل مشکل اشتغال عزم ملی را طلب می‌کند و جهاددانشگاهی به‌عنوان یک‌نهاد انقلابی می‌تواند در این مسیر نقش مهمی ایفا نماید.

بودجه جهاددانشگاهی در راستای اشتغال دانش‌آموختگان تقویت شود

دکتر روح‌الله متفکر آزاد با اشاره به موضوع اختصاص ۲۵ درصد اشتغال‌زایی به دانش‌آموختگان گفت: قطعاً یکی از دغدغه‌های ما بیکاری تحصیل‌کردگان است. لذا هم در لایحه بودجه هم در قوانین دیگر مانند قوانین مربوط به شرکت‌های دانش‌بنیان مواردی وجود دارد که به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم به اشتغال دانش‌آموختگان کمک می‌کند.

وی همزمان با ارائه لایحه بودجه سال آتی به مجلس شورای اسلامی و با اشاره به جایگاه جهاددانشگاهی در حل این معضل گفت: جهاددانشگاهی همواره در بسیاری از زمینه‌ها به‌خصوص زمینه‌های اقتصادی و علمی پیشران است. این موضوع در بسیاری از فعالیت‌های جهاد و برای مثال در پژوهشگاه‌های رویان و نیز ابن‌سینا، نمود پیداکرده است. ما قائل به این هستیم که جهاددانشگاهی باید تقویت شود و البته تلاش ما این است که خود جهاد نیز درآمدزایی کند‌.

فارغ‌التحصیلان باید در مرکز توجه برای اشتغال‌زایی قرار بگیرند

در ادامه علی خزایی نماینده مردم ورامین و قرچک نیز با اشاره به اختصاص ۲۵ درصد اشتغال به دانش‌آموختگان در استان‌ها اظهار کرد: این طرح هنوز به‌صورت قطعی مصوب نشده اما در صورت تصویب قطعاً توسط مجلس حمایت خواهد شد. فارغ‌التحصیلان باید در مرکز توجه برای اشتغال‌زایی قرار بگیرند و این دغدغه اصلی نمایندگان مجلس است.

وی با اشاره به لزوم تقویت نهادهای انقلابی مانند جهاددانشگاهی تاکید کرد: هر نهاد انقلابی مخصوصا جهاددانشگاهی باید بیش از پیش تقویت شود و این شرایط وجود دارد که بودجه این نهاد افزایش پیدا کند‌. البته خود جهاد نیز باید راه حلی برای درآمدزایی بیشتر پیدا کند.

منبع: بازار کار

 


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا