مصرف آنتی بیوتیک در همدان کمتر از میانگین کشوری است
رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: میزان مصرف انواع آنتی بیوتیکها در این استان ۱۰ درصد نسبت به میانگین کشوری کمتر بوده اما با این وجود همچنان این عدد بسیار زیاد است.
دکتر یعقوب اندامی افزود: میانگین مصرف آنتی بیوتیک در کشور ۳۶ درصد و در استان همدان ۲۶ درصد است.
وی افزود: از بین ۶۳ کشور که میزان مصرف آنتی بیوتیک خود را به سازمان جهانی بهداشت گزارش دادند، ایران بیشترین میزان مصرف را داشته و روند مصرف در چند سال اخیر نیز رو به افزایش بوده است.
رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان ادامه داد: این وضعیت به ویژه در بیمارستانها و مراکز بهداشتی درمانی به شدت نگرانکننده است، چراکه عفونتهای ناشی از باکتریهای مقاوم به دارو میتوانند منجر به عوارض جدی، افزایش مدت زمان بستری شدن در بیمارستان و حتی مرگ شود.
اندامی با بیان اینکه امروزه مقاومت میکروبی به یکی از چالشهای بزرگ نظام سلامت تبدیل شده است، گفت: افزایش استفاده غیرمنطقی و خودسرانه از آنتیبیوتیکها موجب کاهش تدریجی توانایی میکروارگانیسمها در مقابل این داروها و بروز خطرات جدی برای سلامت عمومی شده است.
وی ادامه داد: مقاومت میکروبی از طرف سازمان بهداشت جهانی (WHO) به عنوان یکی از ۱۰ عامل اصلی تهدید کننده سلامت انسان معرفی شده و تخمین زده میشود که در سال ۲۰۵۰ علت اصلی مرگ در سراسر جهان باشد.
رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان اضافه کرد: مقاومت میکروبی به معنی توانایی میکروبها در جلوگیری از تأثیر داروهاست به طوری که دارو نمیتواند بهدرستی با عفونتها مقابله کند.
گزارش: فاطمه عزیزی هرمز