معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس‌جمهور:
منطقه بین‌المللی نوآوری در پردیس ایجاد می کنیم

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس‌جمهور از ایجاد منطقه بین‌المللی نوآوری در دل ناحیه نوآوری پردیس در 300 هکتار و ظرفیت ایجاد اشتغال و اسکان برای 50 هزار نیروی انسانی دانش‌آموخته و متخصص خبر داد.

به گزارش خبرگزاری سینا،

روح الله دهقانی، معاون علمی رییس‌جمهور در نشست خبری المپیک فناوری که با حضور مهدی صفاری نیا، رئیس پارک فناوری پردیس و شقایق حق‌جوی جوانمرد رییس مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی و جمعی از اصحاب رسانه برگزار شد، بیان کرد: المپیک فناوری از یک سال قبل و طی همکاری پارک فناوری پردیس با مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی، دنبال می‌شود و در قالب برنامه‌ای فاخر و هیجان‌انگیز، برای ایجاد شور و نشاط در زیست‌بوم فناوری و نوآوری کشور، تحول جدیدی را در این زیست بوم رقم خواهد زد.

وی با بیان این‌که المپیک فناوری در راستای سیاست‌های معاونت علمی مبنی بر ترویج فناوری و نوآوری اجرایی شده است ادامه داد: نوآوری، محور و ستون‌ فعالیت‌های معاونت علمی است بر همین اساس در طول تمامی این سال ها برنامه های مختلفی را پیاده سازی کرده است. تدوین و اجرای برنامه های جدید در چارچوب های کاملا نوآورانه از برنامه های معاونت علمی است و المپیک فناوری از جنس همین برنامه به شمار می‌رود که با روح تازه‌ای را در خلاقیت‌های فناورانه و نوآورانه می‌دمد.

رییس بنیاد ملی نخبگان، المپیک فناوری را گامی در راستای ترویج فناوری و نوآوری به کمک شرکت‌ها و افراد متخصص و خلاق دانست و افزود: روبوکاپ نمونه موفقی از ترویج فناوری در سطوح دانش‌آموزی و دانشجویی بود. المپیک فناوری اما چه به لحاظ سطح مخاطبان و چه موضوعات فناوری، پیشرفته‌تر و جامع‌تر است؛ به طوری که مشتمل بر پنج حوزه فناورانه است و محدود به سطح دانش آموزان و دانشجویان نیست و کارآفرینان، شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور، دانشگاه‌ها، قطب های علمی، پژوهشی و فناوری نیز از مخاطبان این المپیک نوآورانه فناورانه خواهند بود.

دهقانی از ایجاد منطقه بین‌المللی نوآوری ایران با تصویب دولت خبر داد و گفت: یکی از نقاط قوت دولت شهید جمهور که بارها از زبان افراد مختلف از جمله رهبر معظم انقلاب اسلامی بر آن تاکید شده، تلاش دولت مردمی در ایجاد زیرساخت‌های مناسب بوده است و به تعبیر رهبر معظم انقلاب، شهید رییسی، فردا را فدای امروز نکرد و در مسیر توسعه آینده گام برداشت. ایجاد منطقه نوآوری برای ارتباط بین‌المللی در حوزه فناوری و نوآوری، یکی از همین برنامه‌ها بود که با عزم و جدیت دولت و پیگیری شخص شهید آیت‌الله رئیسی دنبال شد.

وی با بیان این‌که ایجاد منطقه بین‌المللی نوآوری حاصل برنامه پیشنهادی مشترک معاونت علمی ریاست جمهوری و مرکز بررسی های استراتژیک ریاست جمهوری بود عنوان کرد: در قالب برنامه ارائه شده به رییس‌جمهور شهید، ناظر به این موضوع که علم و فناوری یکی از محورها و مبناهای تعاملات بین المللی و دیپلماسی دولت مردمی است، با توجه به توانمندی و رشد شرکت های دانش بنیان نیاز به یک منطقه بین‌المللی وجود دارد که با قوانین سهل‌گیرانه‌تر و ایجاد فضای مناسب اسکان، تعامل و اشتغال نیروی انسانی و سرمایه گذاری خارجی را فراهم کند. در این منطقه نوآوری، وجود تضامین و مدل‌های تامین مالی مناسب، فضای تعامل و استفاده از ظرفیت دانشمندان و متخصصان خارجی، وجود زیرساخت‌های مطلوب و با کیفیت بالاتر برای فعالیت‌های دانشی، فناورانه و نوآورانه پیش‌بینی شد.

رئیس بنیاد ملی نخبگان ادامه داد: دو هفته قبل تصویب شد و قرار شد پارک فناوری پردیس با ارتقا کالبدی و زیرساختی از یک سو و ارتقاهای قانونی و فنی در ۴۰ ماده مختلف آیین نامه، ضمن تحقق یک تحول ماهوی و ساختاری به منطقه نوآوری تبدیل شود.

جای گرفتن منطقه نوآوری ایران در جمع 10 منطقه برتر نوآوری 

معاون علمی رییس‌جمهور با اشاره به پیش‌بینی قرار گرفتن منطقه نوآوری ایران در جمع 10 منطقه برتر فناوری و سرمایه‌گذاری نوآوری در ابعاد جهانی گفت: پیش ‌بینی می‌شود با تحولاتی که در ناحیه نوآی پردیس و ایجاد این منطقه نوآوری بین‌المللی در کشور صورت می‌گیرد، در افق ۱۴۰۸ شاهد یک تحول جدی در زیست‌بوم فناوری و نوآوری کشور و افزایش حجم سرمایه‌گذاری‌های فناورانه باشیم. در یک منطقه ۳۰۰ هکتاری در پارک فناوری پردیس پیش‌بینی شده است تا یک شهر زندگی و فعالیت های فناورانه و نوآورانه باشد.

دهقانی با اشاره به ایجاد زمینه جذب و تعامل با نخبگان خارجی و ایرانی غیر مقیم در این منطقه نوآوری گفت: قرار است این منطقه یک پایگاه برتر برای جذب متخصصان ایرانی غیر مقیم باشد، به طوری که دور از محدودیت‌ها و قوانین سختگیرانه به این منطقه رفت و آمد داشته باشند و تجربیات و توانمندی‌هایشان را به اشتراک بگذارند.

وی با اشاره به ایجاد 10 مرکز آفرینش ملی فناوری در این منطقه نوآوری گفت: در منطقه بین‌المللی نوآوری در پردیس، برای استقرار و فعالیت ۲۵۰۰ شرکت و استقرار ۱۰ مرکز آفرینش ملی فناوری ظرفیت‌سازی خواهد شد. در حال حاضر نیز زمینه برای راه‌اندازی دو مرکز آفرینش ملی فناوری، یکی در حوزه کوانتوم و اپتیک و دیگری در حوزه زیست مهندسی در ناحیه نوآوری پردیس، فراهم شده است و این دو مرکز ظرف چندماه آینده راه‌اندازی خواهند شد.

دهقانی راه اندازی منطقه بین‌المللی نوآوری را از یادگارهای ارزشمند شهید آیت‌الله رئیسی دانست و ادامه داد: دست کم ۵۰ شرکت و سازمان غیر ایرانی نیز در منطقه بین‌المللی نوآوری مستقر می‌شوند و این منطقه دامنه استفاده و حمایت از حداقل ۵۰ هزار نفر را خواهد داشت.

6 مرکز آفرینش ملی فناوری در مسیر شکل‌گیری

معاون علمی رییس‌جمهور با اشاره به تصویب ایجاد 6 مرکز ملی آفرینش فناوری تا پایان برنامه هفتم توسعه گفت: مراکز ملی آفرینش فناوری، حائز چند ویژگی مهم هستند، از جمله این‌که می‌بایست دارای زیرساخت های پیشرفته و مناسبی برای خلق فناوری‌ها و محصولات تحول آفرین در آن حوزه فناوری برخوردار باشند. این مراکز، از زیرساخت‌های موجود در کشور بهره‌ میبرند ضمن آن‌که امکانات جدید و پیشرفته‌ای را در اختیار متخصصان، پژوهشگران و فناوران قرار می‌دهند، هر کدام از این مراکز، باید ظرفیت داشته باشند حداقل یک‌هزار فناور، پژوهشگر و یا متخصص را جذب کنندبه طوری که یک متخصص بتواند، با دریافت حقوق بین ۷۰ تا صد میلیون تومان، در مسیر توسعه فناوری‌های تحول آفرین گام بردارد. این افراد، در قالب هیات فناور و ذیل پرو‌ژه‌های فناورانه جذب و به‌کارگیری می‌شوند. توسعه پروژه های تحول آفرین و جاه طلبانه، محور فعالیت مرکز آفرینش سیاست معاونت علمی این است که به جای حمایت خرد تز ده ها پروژه، بر روی یک یا دو پروژه فاخر و جذاب سرمایه گذاری کلان انجام دهد تا یک گام اساسی و رو به جلو برداشته شود.

دهقانی، طراحی و هدف‌گذاری این مراکز ملی آفرینش فناوری را ایجاد انگیزه، امیدبخشی و جذب نخبگان دانست و گفت: این شش مرکز ملی آفرینش فناوری در حوزه‌های زبست مهندسی و پزشکی دقیق، مواد و ساخت پیشرفته، میکروالکترونیک، علوم شناختی و‌ اعصاب، هوش مصنوعی، کوانتوم و اپتیک خواهند بود.

افتتاح ساختمان سازمان ملی هوش مصنوعی

معاون علمی رییس‌جمهور با اشاره به افتتاح ساختمان سازمان ملی هوش مصنوعی کشور در روز سه شنبه (فردا) گفت: با تصویب راه اندازی این سازمان و شکل‌گیری شورای راهبری فناوری هوش مصنوعی، امید می‌رود با تامین بودجه‌ای که صورت گرفته تا پایان سال یک مزرعه پردازش گرافیکی توانمند در این مرکز ایجاد شود. 

دهقانی با تاکید بر این که یکی از مهم‌ترین محورهای توسعه اقتصاد دانش‌بنیان و اهتمام معاونت علمی، پیوند اثرگذار بین فناوری و نوآوری شرکت‌های دانش‌بنیان با صنعت است، ادامه داد: اگر موفق شویم شویم شرکت های دانش بنیان تولیدکننده فناوری را در دل صنعت جای دهیم به موفقیت لازم دست یافته‌ایم، لذا مهم ترین محور برنامه های معاونت علمی این است که فناوری دانش بنیان ها را در دل صنعت بنشاند تا یکی از مهم ترین مصرف کننده و مخاطب این فناوری ها صنعت باشد.

رییس بنیاد ملی نخبگان با تأکید بر تمرکز به اثربخش‌سازی علوم انسانی در توسعه فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان گفت: فراتر از تجاری‌سازی یا کاربردی سازی علوم انسانی، می‌بایست اثربخش‌سازی علوم انسانی مورد توجه قرار بگیرد. معاونت علمی در راستای حمایت از اثربخش ساختن علوم انسانی در اقتصاد دانش‌بنیان حمایت از حوزه اندیشه‌ورزی را در دستور کار قرار داده است و بر همین اساس ضمن تصویب آیین نامه دانش بنیان شدن اندیشکده ها، 10 اندیشکده علوم انسانی دانش‌بنیان شدند. همچنین با هدف توسعه تجربه های مدیریت و جهت دهی به نیروی انسانی از قالب بوت کمپ ها حمایت شد. توافق با دانشگاه‌های برجسته کشور در علوم انسانی با هدف توسعه حکمرانی علم و فناوری در این راستا بوده و جریان حمایت از علوم انسانی اثرگذار که در این دوره از معاونت علمی شکوفه زده است، در صورتی که استمرار داشته باشد، نویدبخش افتخارآفرینی علوم انسانی در عرصه اقتصاد دانش‌بنیان خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا