جلسه ستاد اقتصاد دانش بنیان استان آذربایجانغربی با رییس صندوق نوآوری و شکوفایی

به گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری آذربایجان غربی، در ابتدای این جلسه دکتر جواد نوری نیا رئیس پارک علم و فناوری آذربایجان غربی به ارائه گزارش عملکردی در خصوص اقدامات انجام گرفته در این مجموعه و تشریح فعالیت های رویداد استان آپ پرداخت.
در ادامه دکتر خیاطیان اظهار کرد: دکتر معتمدیان استاندار آذربایجان غربی حمایت های بسیار خوبی از حوزه دانش بنیان استان دارند و قطعا با حضور ایشان شاهد توسعه این اکوسیستم فناوری و نوآوری خواهیم بود.
رییس صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری گفت: ۱۰ هزار شرکت دانش بنیان در کشور با اشتغالزایی برای ۳۲۰ هزار نفر و بیش از پنج میلیون و ۳۰۰ هزار میلیارد ریال ( آمار سال ۱۴۰۱) سرمایه فعالیت دارند.
محمدصادق خیاطیان یزدی روز چهارشنبه در جلسه اقتصاد دانش بنیان آذربایجان غربی در ارومیه افزود: توسعه شرکت های دانش بنیان زمینه ای برای کاهش مهاجرت، بازگشت نخبگان و حفظ و نگهداشت آنان است.
وی با اشاره به اینکه با تشکیل این شرکت ها فرهنگ نوآوری و دانش بنیان بودن تقویت شده است، بیان کرد: زیست بوم اقتصاد دانش بنیان در آذربایجان غربی تاحدودی تکمیل شده، هر چند نیازمند تقویت و ارتقاست.
رییس صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری اضافه کرد: در ۱۵ سال گذشته کسی با نام این شرکت ها آشنایی نداشت و موضوع غریب بود ولی هم اکنون با پرچمداری رهبر معظم انقلاب این حوزه پیشرفت چشمگیری داشته است.
خیاطیان یزدی ادامه داد: سرمایه این بخش، دانش است و صندوق های نوآوری، پژوهش و فناوری برای کمک به این شرکت ها دایر شده اند.
وی اظهار کرد: فصل جهش این شرکت ها و ارتقای آنها فرا رسیده است و لازم است در استان نیز برنامه ریزی لازم در این زمینه انجام شود.
وی بیان کرد: تلاش می کنیم تا شرکت های فعال توسعه و ارتقا یابند و از نوپا به نو آور و به شرکت های فناور تبدیل شوند.
خیاطیان یزدی ادامه داد: صندوق پژوهش استان نیز لازم است از بعد سرمایه ارتقا یابد و در این زمینه بخش دولتی و خصوصی لازم است همزمان فعال باشند تا صندوق استانی به افزایش سرمایه ۵۰ میلیارد تومان دست یابد.
فعالیتهای شرکتهای دانش بنیان توسعه کیفی یابد / زمینه فعالیت شرکتهای دانش بنیان براساس نیازهای آذربایجانغربی تدوین شود
استاندار آذربایجانغربی گفت: در راستای توسعه کیفی فعالیتهای شرکتهای دانش بنیان استان، مسیر راه مشخص شده و مطالعات و برنامهریزیهای مناسب صورت گیرد.
محمدصادق معتمدیان در جلسه ستاد اقتصاد دانش بنیان استان بر لزوم توسعه فعالیتهای کمی و کیفی شرکت های دانش بنیان تاکید کرده و افزود: در سالهای اخیر شرکتهای دانش بنیان در حوزه کمی رشد خوبی داشتند، ولی نیازمند توسعه کیفی فعالیتهای این شرکتها هستیم.
وی همچنین با تاکید بر مشخص شدن زمینه فعالیت شرکتهای دانش بنیان براساس نیازهای استان، خاطرنشان کرد: اولویتها و مزیتهای استان در حوزههای مختلف مشخص شده و شرکتهای دانش بنیان در راستای رفع موانع و مشکلات حوزههای مختلف فعالیت کنند.
استاندار آذربایجانغربی به اهمیت فعال شدن شرکتهای دانشبنیان در حوزه آب و احیای دریاچه ارومیه نیز اشاره کرده و افزود: متاسفانه تاکنون شرکتهای دانش بنیان استان در این حوزه فعال نشده و ضروری است در این راستا و ارائه برنامههای حوزه دانش بنیان برای احیای دریاچه ارومیه و به ویژه تغییر الگوی کشت، برنامهریزی شود.
معتمدیان همچنین تغییر الگوی کشت را یکی از نیازهای جدی استان در حوزه کشاورزی عنوان کرده و اظهار داشت: با توجه به منابع آبی محدود حوزه کشاورزی، متاسفانه ۵۷ درصد از منابع آبی این حوزه برای تولید سیب، یونجه و چغندرقند مصرف شده و نیاز است تغییر کشت لازم در این حوزه صورت گیرد تا ضمن افزایش درآمد کشاورزان و ارزش افزوده تولیدات کشاورزی، منابع آبی استان نیز مدیریت شود.
وی در ادامه با اشاره به علاقمندی بخش خصوصی در حمایت از فعالیتهای شرکتهای دانش بنیان، افزود: با توجه به منابع مالی محدود کشور، بخش خصوصی میتواند در تامین منابع مالی شرکتهای دانش بنیان نقش ایفا کرده و از خدمات و محصولات تولیدی شرکتهای دانش بنیان بهرهمند شود.
استاندار آذربایجانغربی به نامگذاری سال جدید تحت عنوان “جهش تولید با مشارکت مردم” نیز اشاره کرده و یادآور شد: یکی از موارد مهم مورد تاکید مقام معظم رهبری، بحث مشارکت مردم در تولید بوده و در این زمینه بخش خصوصی و فعالان اقتصادی میتوانند با تامین منابع مالی، در فعالیتهای شرکتهای دانش بنیان مشارکت کنند.
معتمدیان همچنین با اشاره به ویژگیهای جغرافیایی آذربایجانغربی و هم مرز بودن با سه کشور و جایگاه استان در روند توسعه صادرات، افزود: سهم صادرات شرکتهای دانش بنیان در مقایسه با صادرات کل استان، ناچیز بوده و این موضوع ضرورت توجه به تولید محصولات صادراتی توسط شرکتهای دانش بنیان و افزایش سهم صادراتی این شرکتها را در استان دوچندان میکند.
وی در پایان با بیان اینکه نیازمند یک تحرک ویژه برای شتاب بخشیدن به فعالیتهای شرکتهای دانش بنیان هستیم، تصریح کرد: در این زمینه برنامهریزهای لازم برای تامین منابع اختصاصی در سفر دوم ریاست جمهوری و هیئت دولت به آذربایجانغربی و همچنین از ظرفیت تبصره ۱۸ استفاده خواهد شد.