نانوکودهای بیولوژیک ایرانی، جایگزینی مناسب برای کودهای شیمیایی
مهندس اکرم حدادی، مدیرعامل این شرکت فناور گفت: کاربرد روزافزون کودهای شیمیایی باعث بروز خسارات جبران ناپذیر زیست محیطی، بهداشتی واقتصادی شده است، باقی ماندن کودهای شیمیایی ازته درطبیعت وآلودگی آب و خاک، عامل ایجاد بیماری های مختلفی از قبیل سرطان در انسان خواهد شد.
وی با اشاره به هزینه بالای تولید کودهای شیمیایی بیان کرد: با تلاش متخصصان این شرکت، انواع مختلفی از کودهای بیولوژیک با تکیه برفناوری نانو تولید شده که گامی مثبت در جهت رفع این مشکلات خواهد بود.حدادی افزود: امروزه انواع مختلفی از کودهای بیولوژیک با منشأ باکتری، قارچ، جلبک و یا دیگر موجودات قابل تولید است.
حدادی ادامه داد: مکانیسم عمل تمامی کودهای بیولوژیک کمک به جذب عناصر غذایی موجود در خاک برای گیاه به کمک میکروارگانیزم ها است، نکته مهم اینکه میکروارگانیزم ها با شرایط محیطی و اقلیمی زیستگاه خود سازگاری دارند، لذا استفاده از باکتری های خارجی، که از مناطقی با ویژگی های اقلیمی کاملا متفاوت به دست آمده، گزینه مناسب و کارامدی جهت تولید کود بیولوژیک و استفاده از آن ها در شرایط اقلیمی کشور نخواهد بود.
وی گفت: محصول این شرکت از میکروارگانیزم های متنوع و مفید بومی تشکیل شده، این کود ترکیب کاملی از مواد آلی، عناصر ریزمغذی، عناصر ماکرو و ترکیبات هیومیکی است که باعث افزایش حاصلخیزی خاک خواهد شد.
حدادی یادآور شد: این نانوکود از توانایی ویژه ای برای افزایش تولید محصول و کاهش مصرف کودهای ازته و فسفاته برخوردار است، در ترکیب این کود از نانوذرات آهن، روی و منگنز استفاده شده که سبب تقویت گیاه شده و علاوه بر آن، نیاز گیاه به آهن، روی و منگنز را نیز برطرف می کند.
وی گفت: همچنین باکتری های مورد استفاده در ترکیب این کود، از توانایی تولید هورمون های رشد برخوردار هستند،
این محصول قابل کاربرد برای تمام محصولات زراعی، باغی و حتی درختان غیرمثمرو چمن است.
حدادی افزود: مقدار مصرف کودهای بیولوژیک پایین بوده و در حدود 2 تا 3 کیلوگرم در هکتار است، این میزان در مقایسه با کودهای شیمیایی، که حدود 100 تا 300 کیلو درهرهکتار است، بسیار ناچیز است، این امر سبب کاهش آسیب های زیست محیطی خواهد شد.
وی یادآورشد: این نانوکود، شامل باکتری های تثبیت کننده ازت است که توانایی تجزیه و تبدیل باقیمانده سموم فسفره به فسفر قابل جذب را دارند، لذا با تجزیه باقیمانده سموم فسفره (اغلب حشره کش ها) و تبدیل آن به فسفر قابل جذب، ضمن کمک به تغذیه گیاه، موجب پالایش محیط زیست می شود.
این محصول تا کنون موفق به کسب استانداردها و گواهی های مختلف از قبیل گواهینامه استاندارد ISO 9001، گواهینامه استاندارد ISO 14001، گواهینامه استاندارد OHSAS 18001، گواهینامه استاندارد اتحادیه اروپا (CE)، تائیدیه سلامت از سازمان حفاظت محیط زیست و نیز گواهی نانو مقیاس از ستاد ویژه توسعه فناوری نانو شده است.
No tags for this post.