حفاظت موثرتراز مجموعه میراث جهانی تخت جمشید با تعیین تکلیف اسناد عرصه و حریم این مجموعه

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس گفت: در ادامه اقدامات گذشته و پیگیری‌های مؤثری که با همکاری ارزشمند دستگاه‌های استانی انجام شد وضعیت حقوقی مالکیت اراضی مجموعه جهانی تخت جمشید و حریم آن نهایی و اسناد مالکیتی آن صادر شد که با این اقدام و تعیین تکلیف حقوقی این اراضی، ازاین‌پس بهره‌گیری از ظرفیت‌ها و حمایت‌های قانونی برای حفاظت از این مجموعه جهانی، میسرتر می‌شود.

به گزارش سینا پرس فارس، محمد ثابت اقلیدی امروز، ۳۱ فروردین ماه در مراسم رونمایی از سند مالکیت تخت جمشید که در حاشیه آیین بزرگداشت روز جهانی بناها و محوطه‌های تاریخی در مجموعه جهانی تخت جمشید برگزار شد، اقدام برای رسمیت بخشی به وضعیت مالکیتی و صدو اسناد آن‌که مربوط به عرصه تاریخی تخت جمشید و آزادسازی حریم این مجموعه جهانی است را اقدامی مؤثر برای تحقق حفاظت و صیانت از این مجموعه جهانی برشمرد.

مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس بابیان اینکه صدور سند مالکیت تخت جمشید بسیاری از مسائل و مشکلات این مجموعه جهانی را حل‌وفصل می‌کند گفت: در محیط پیرامون شهر پارسه و تختگاه تخت جمشید زمین‌های زراعی بسیاری و جود دارد که سالهای متمادی مشکلات عمده‌ای را برای مجموعه جهانی به همراه داشته و هم‌اکنون که به لحاظ حقوقی مالکیت مجموعه احرازشده بسیاری از این مسائل حل خواهد شد.

ثابت اقلیدی افزود: درواقع این سند نمونه‌ای از وفاق و همدلی و همکاری دستگاه‌های مختلف استان است که به یک ثمره میمون و مبارک برای کشور تبدیل‌شده است.

او در ادامه از مجموعه همکاری‌های اداره کل دادگستری استان فارس و شهرستان مرودشت همچنین اداره کل ثبت‌اسناد و املاک استان و شهرستان، واحد حقوقی وزارت میراث فرهنگی، فرماندار شهرستان مرودشت، یگان حفاظت اداره کل میراث فرهنگی فارس، مجموعه حراست و پایگاه میراث جهانی تخت جمشید و دیگر دستگاه‌های اجرایی استان و شهرستان که میراث فرهنگی را یاری کردند تقدیر و تشکر کرد.

مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس همچنین بر لزوم پیگیری اخذ سند مالکیت دولت و وزارت میراث فرهنگی برای مجموعه‌ها و آثار تاریخی که درگذشته تملک اما اسناد آن صادر نشده بوده تأکید کرد و گفت: هم‌اکنون سند برخی از اماکن تاریخی استان اخذشده است و معرفی خواهند شد.

در ادامه این مراسم علیرضا عسکری چاوردی رئیس پایگاه پژوهشی میراث جهانی تخت جمشید بابیان اینکه صدور سند مالکیت تخت جمشید درواقع دست آورد بسیار مهمی است که با یک کار جمعی و طی چند سال همکاری بین دستگاه‌ها در استان فارس شکل گرفت گفت: مجموعه جهانی تخت جمشید حدود 12 هکتار است اما وسعت سند مالکیت حقوقی و ملکی آن به 146 هکتار می‌رسد.

او ادامه داد: با اخذ این سند آثار و بناهای محوطه جهانی تخت جمشید، برزن جنوبی و شمالی همچنین قسمت‌هایی از شهر پارسه به‌صورت رسمی دارای حقوقی می‌شوند که ما می‌توانیم ازنظر قانونی از این مجموعه‌ها حفاظت بهتری داشته باشیم و برنامه‌های توسعه میراث فرهنگی و گردشگری در مجموعه جهانی تخت جمشید به‌ویژه در شهر پارسه را بهتر به انجام رسانیم.

عسکری همچنین گفت: بخش‌هایی از شهر باستانی پارسه در زمان هخامنشیان در این سند مشخص‌شده است که ازاین‌پس ورود به حریم این شهر باید مطابق قوانین باشد‌.

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا