اصول پیاده‌روی صحیح زائران اربعین حسینی

از نخستین زیارت مرقد حضرت سیدالشهداء(ع) در سال ۶۱ هجری قمری از سوی «جابربن عبدالله» بیش از ۱۳۰۰ سال می گذرد و این سنت حسنه هر سال با شکوه بیشتری برگزار شده است. به ویژه در کشور ما طی دهه های اخیر، این آئین به بخشی از فرهنگ مذهبی مردم تبدیل شده و بسیاری از مومنان به ویژه جوانان، تلاش دارند تا این سفر زیارتی را به صورت پیاده روی انجام دهند.

طی کردن مسیر چندین کیلومتری به صورت پیاده، نیازمند آگاهی و رعایت اصول علمی و کاربردی پیاده روی است تا زائران، علاوه بر کسب فیض و اجر معنوی، سلامت جسم و روح خود را نیز حفظ کنند.

چگونه درست پیاده روی کنیم؟

بهترین حالت پیاده روی برای طی مسافت های طولانی، رعایت نکات زیر است:

۱- صاف بایستید و پاهای خود را با فاصله مناسبی کنار هم قرار دهید؛ انگشتان پا را می ‌توان کمی زاویه داد، اما باید به سمت جلو باشند.

۲- پشت خود را قوس ندهید.

۳-به جلو یا عقب خم نشوید.

۴- شکم را کمی منقبض و ماهیچه ‌های مرکزی ناحیه شکم خود را درگیر کنید، این کار به شما برای حفظ وضعیت مناسب در هنگام راه رفتن کمک می ‌کند.

۵- لگن را در حالت صاف قرار دهید.

۶- باسن را به جلو یا عقب خم نکنید تا انحنای طبیعی ستون فقرات حفظ شود.

۷- به سمت پایین و جلوی پاهایتان نگاه نکنید.

۸- چشمان خود را به فاصله ۳ تا ۶ متری خود متمرکز کنید؛ در این صورت هم می ‌توان موانع پیش رو را دید و هم از وارد شدن تنش به نیمه بالایی بدن جلوگیری کرد، اگر به سمت پایین و پاهای خود نگاه کنید، به قسمت بالایی کمر و گردن شما فشار غیر ضروری وارد می شود.

۹- چانه را موازی با زمین نگه دارید؛ اگر مطابق آنچه در مورد قبل بیان شد، نگاه به جلو را حفظ کنید، این موضوع رعایت می ‌شود، اما بهتر است کمی دقت کنید تا چانه‌ تان به بالا یا پایین خم نشده باشد.

۱۰- راه رفتن با سر پایین مانند هنگام نگاه کردن به تلفن همراه و همچنین خم کردن گردن به سمت عقب، باعث ایجاد تنش در قسمت بالایی بدن و فشار به گردن می‌ شود؛ ضمن اینکه با این کار مناظر زیبا و انرژی‌ بخش اطراف خود را نیز از دست خواهید داد.

۱۱- چانه‌ هایتان را بالا نگه دارید و در حالی که شانه ‌هایتان را کمی به سمت عقب می ‌برید، سعی کنید راحت باشید؛ شانه‌ های خود را به سمت بالا، عقب و سپس پایین بچرخانید؛ این نقطه جایی است که شانه ‌های شما باید به هنگام راه رفتن قرار گیرد؛ شانه‌ ها نباید به سمت گوش‌ ها بالا بیایند؛ تصور کنید که می‌ خواهید شانه ‌ها را از گوش ‌ها دور نگه دارید تا کشش قسمت بالای بدن کاهش یابد و بازوها به راحتی حرکت کنند؛ این کار به کاهش تنش شانه ‌ها در بسیاری از افراد و نیز تنظیم وضعیت برای استفاده از حرکت بازو کمک می‌کند.

دکتر محسن داودی

متخصص فیزیولوژی ورزشی قلب و عروق و عضو هیات علمی گروه عمومی دانشگاه علوم پزشکی شیراز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا