صنعت شیرینی و شکلات چگونه با جان انسانها بازی میکند؟
صنعت شیرینی و شکلات در دههی ۵۰ و ۶۰ میلادی با دانشمندان دست به یکی کرد تا نقش ساکاروز در بیماری سرخرگ قلب را کمرنگ جلوه دهد.
به عبارت دیگر، گروه تجاری «بنیاد تحقیقات شکر» در یک اقدام سازمانیافته، تلاش کرد تا چربی و کلسترول را به عنوان بزرگترین مشکل در رژیم غذایی آمریکاییها و عامل بیماریهای قلبی و عروقی نشان دهد و نقش آن را برجسته کند. هدف این بنیاد قطعا افزایش مصرف ساکاروز بود.
بنیاد تحقیقات شکر معادل ۵۰ هزار دلار امروز برای بودجه این پروژه پرداخت کرد. در این پژوهش گفته شده بود که کلسترول (و نه ساکاروز) تنها عامل مرتبط و موثر در بیماریهای قلبی است.
حتی وقتی پیشینه پژوهش در سال ۱۹۶۷ منتشر شد، هیچ سخنی از این بودجه به میان نیامد و فاش نشد. این در حالی است که صنعت شیرینی و شکلات اهداف این پژوهش را تعیین کرده بود، در نوشتن مقالهها نقش داشت و قبل از انتشار پیشنویسها را خواند.
«کریستین کرنز» در بیانیهای گفت: «پیشینه پژوهش نه تنها افکار عمومی را درباره عوامل مشکلات قلبی تحت تاثیر قرار داد، بلکه بر نگرش جامعهی علمی در ارزیابی عوامل رژیمی مضر برای ناراحتی قلبی تاثیر گذاشت.»
محققان دانشگاه سن فرانسیسکو به این نتیجه رسیدند که صنعت شیرینی و شکلات از محققان خواست تا مصرف غذاهای کم چرب را به مردم توصیه کنند. تیم سن فرانسیسکو پس از بررسی دقیق بیش از ۳۴۰ سند رد و بدل شده بین دو دانشمند و صنعت شیرینی و شکلات به این نتیجه رسید. سال گذشته، فاش شد که بنیاد تحقیقات شکر به همین شکل نقش شکر را در پوسیدگی دندان هم کمرنگ جلوه داد.
وقتی رژیم غذایی کمچرب در سراسر آمریکا ترند شد، صنعت شکر رونق گرفت. سازندگان غذا شکر را جایگزین چربی کردند. این دقیقا همان چیزی بود که صنعت شکر میخواست.
البته حالا، تحقیقاتی که صرفا چربی را محکوم میکنند و نقش شکر را نادیده میگیرند، از دید بسیاری از دانشمندان نادرست و گمراهکننده هستند.
منبع:digikala
No tags for this post.