هوشمندسازی مزارع پرورش میگو
یک شرکت دانش بنیان توانسته سیستم های قابل حملی را طراحی کند که با ثبت اطلاعات مربوط به آب و رشد آبزیان از این داده ها در بهبود مدیریت پرورش آبزیان استفاده کرد.
به گزارش سیناپرس به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، یک شرکت دانش بنیان توانسته سیستمهای قابل حملی را طراحی کند که به کمک آن و به راحتی میتوان تمام شرایط فیزیکی و شیمیایی آب را پایش کرده و با اتصال به سامانه مدیریت مزرعه، از این دادهها در بهبود مدیریت پرورش استفاده کند.
با حمایت برنامه ملی توسعه شهرکهای گلخانهای و شیلاتی، ۸۴ استخر از سایتهای پرورش میگو کشور امسال از این سامانه استفاده کردند.
در این مزارع به صورت مستمر تمام اطلاعات همچون کیفیت آب، غذادهی، رشد میگو و … ثبت و تحلیل میشود و تمام اطلاعات به صورت آنلاین در هر نقطهای در اختیار مزرعه داران و کارشناسان است تا بتوانند فرایند تولید را با بهره گیری از قدرت داده بهبود بخشند.
به اذعان استفاده کنندگان از این سامانه، استفاده از آن امکان تصمیم گیری داده محور در غذادهی مزارع را فراهم نموده که این امر سبب دستیابی به رشد سریعتر و ارزانتر برای صاحبان مزارع شدهاست.
میگو یکی از پرطرفدارترین غذاهای دریایی در سطح جهان است و تقریباً ۲۰ درصد از این بازار را در اختیار دارد، سواحل ایران نیز شرایط مناسب برای پرورش این آبزی ارزشمند را داراست، تولید سالانه میگوی ایران در حدود ۶۰ هزارتن است که ۲۰۰ میلیون دلار در اقتصاد ایران سهم دارد، با این حال ظرفیت پرورش میگو در ایران بیش از این مقدار است.
براساس برنامه ریزیهای انجام شده در برنامه هفتم توسعه مقرر است تولید میگو سالیانه کشور به ۱۶۰ هزار تن (نزدیک به ۳ برابر تولید فعلی) برسد. رسیدن به این اهداف دور از دسترس نیست اما الزاماتی دارد. برخی صاحب نظران معتقدند ایران ظرفیت دارد تا ۱۰% اقتصاد میگو جهان به ارزش ۲ میلیارد دلار را به دست آورد.
برای دستیابی به چشم انداز فوق برخی الزامات باید در صنعت آبزی پروری کشور پیاده سازی و زیرساختهای کشور برای رسیدن به هدف فوق آماده شود. به دلایلی که در ادامه میآید پایش و مدیریت هوشمند مزارع آبزی پروری یکی از الزامات جهش رشد در این صنعت است:
حساسیت کار با موجود زنده ایجاب میکند تا اطلاعات مزارع به صورت پیوسته پایش شده و کلیه اقدامات و فرایندهای تولید ثبت و ضبط گردد. این امر تأثیری بسزا در کاهش خطای انسانی و مدیریت آسانتر مزارع خواهد داشت.
ایجاد سامانههای پایش و مدیریت زنجیره کمک میکند تا در صورت پیش بینی بروز بحران در سایتهای متمرکز، امکان ارائه خدمات سریع یکپارچه و مشاورههای برخط به فعالان صنعت فراهم باشد.
تجمیع اطلاعات مزارع تولید میگو به تجار امکان فعالیت و بازرگانی بر اساس پیش بینی تولید را میدهد.
توجه روز افزون کشورها به اهمیت غذای سالم سبب شده است تا برای دستیابی به بازار کشورهای توسعه یافته لازم باشد شناسنامه محصول مشخص باشد.
به این معنی که سیر محصول از قبل از تولید (نهادهها) تا رسیدن به دست مشتری شفاف باشد. لذا ایجاد سامانههای پایش تولید به عنوان بخشی از زنجیره ارزش امکان اخذ راحت تر مجوزات صادراتی را برای کشور را فراهم میکند.
No tags for this post.