کشف مقبره تاریخی و گنجینه بسیار ارزشمند در قبرس

تیمی از باستان شناسان در یک سایت باستانی واقع در لارناکا، قبرس جنوبی، مجموعه ای از مقبره های سلطنتی را کشف کرده اند که قدمت آن به عصر برنز بازمی گردد. شواهد گویای این واقعیت است که این مقابر از مجلل ترین قبرهای مدیترانه محسوب می شوند.

به گزارش سیناپرس، باستان شناسان طی کاوش های اخیر خود که در نزدیکی مسجد هلا سلطان واقع در جزیره قبرس انجام شد، اتاق‌ های مقبره زیرزمینی را شناسایی کردند که در آن اسکلت‌ های تزئین شده با سنگ ‌پوش ‌ها و گردن‌ بند های مجلل و همچنین انبوهی از هدایای تدفین با ارزش ساخته شده از طلا، سنگ‌ های قیمتی و عاج وجود دارد. طبق گزارش مجله علمی آلمانی  Wissenschaft ، بقایای موجود در این محوطه باستانی نشان می دهد که آنها متعلق به پادشاهان و خانواده های اشراف حاکم در منطقه هستند.

این مقبره ها طی حفاری هایی که از سال ۱۸۹۷ میلادی آغاز شده بود، کشف شدند. طی چند دهه گذشته، تیم های باستان شناسی به دقت بقایای یک شهر باستانی عصر برنز را در نزدیکی فرودگاه مدرن لارناکا جستجو کردند. این مکان گسترده بیش از ۵۰ هکتار وسعت داشته و گمان می‌ رود بین سال‌های ۱۶۳۰ تا ۱۱۵۰ قبل از میلاد رونق داشته  و دارای محله ‌هایی  مختلف سکونت افراد عادی و اشراف بوده و همچنین کارگاه‌های تولید اشیا مسی نیز در این شهر باستانی شناسایی شدند.

آخرین حفاری انجام شده در این سایت پیش از کاوش های سال جاری، که در سال ۲۰۱۶ تحت هدایت پروفسور پیتر فیشر باستان شناس دانشگاه گوتنبرگ سوئد انجام شده بود. طی این حفاری محققان یک گورستان را پیدا کردند که حاوی مقبره هایی با تزئینات جالب توجه بود که به ثروت و اهمیت فوق العاده افراد دفن شده در آن اشاره می کرد.

به گزارش سیناپرس، در حفاری های جدید اما باستان شناسان بیش از ۵۰۰ اثر دست نخورده را تنها در دو اتاق از این گورستان پیدا کردند. پروفسور فیشر در این رابطه گفته است که بسیاری از این اشیاء از فلزات گرانبها، سنگ های قیمتی، عاج یا سرامیک های با کیفیت ساخته شده اند.

این مقبره ها همچنین حاوی سلاح های برنزی گرانبها با تزئینات عاج و مهری از هماتیت با قاب طلایی بود. ارزش بسیار زیاد این آثار موجود در  مقابر ما را به این باور می رساند که به طور تصادفی به مقبره های سلطنتی برخورد کرده ایم.

 این باستان شناس سوئدی در ادامه توضیحاتش افزود، اگرچه هنوز از ساختار حکومتی این شهر باستانی نامطمئن هستیم، اما کسانی که در اینجا دفن شده اند، بدون شک بخشی از نخبگان حاکم بر جامعه زمان خود بودند.

در میان افراد دفن شده در این سایت تاریخی زنی وجود دارد که با ده ها ظروف سرامیکی، جواهرات و یک آینه برنزی گرد دفن شده بود. بقایای یک کودک یک ساله در کنار او آرام گرفته بود که با یک اسباب بازی ظریف سرامیکی به خاک سپرده شده بود و نوع اشیا و نحوه  تدوین وی به آداب و رسوم آن دوران اشاره می کند.

تیم باستان شناسان همچنین مقبره های دیگری را در این محوطه کشف کردند که شامل مردان و زنان مختلفی بود که با سنگ های گران بها و گردنبند هایی دفن شده بودند که از هنر دستی بی عیب و نقص برخوردار است. طرح و جنس این آویزها نشان می دهد که این سبک هنری احتمالاً در زمان سلطنت آخناتون و نفرتیتی و حتی توت انخ آمون در مصر سرچشمه گرفته اند.

به گزارش سیناپرس، تجزیه و تحلیل بیشتر یافته ها نشان داد که بسیاری از آثار گرانبهای موجود در این محوطه باستانی از تمدن های بزرگ دیگر در دریای مدیترانه نشات گرفته اند که این موضوع  نشان دهنده وجود روابط فرهنگی و اقتصادی گسترده در آن زمان است. این واردات لوکس شامل طلا و عاج از مصر، لاجورد آبی از افغانستان، لاجورد قرمز از هند، و فیروزه سبز آبی از منطقه صحرای سینا می شوند.

مترجم: احسان محمدحسینی

منبع: cyprus-mail

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا