افتتاح کارخانه تولید محصولات بدون گلوتن در دانشگاه شیراز

کارخانه تولید محصولات بدون گلوتن در دانشگاه شیراز افتتاح شد.

به‌گزارش سینا پرس فارس به نقل از روابط‌عمومی دانشگاه شیراز، کارخانه تولید محصولات بدون گلوتن در دانشکده‌ کشاورزی دانشگاه شیراز احداث و طی مراسمی باحضور رئیس بنیاد نخبگان فارس و جمعی از دانشگاهیان دانشگاه شیراز به بهره برداری رسید.
محبوبه فضایلی، عضو هیأت‌علمی بخش علوم و صنایع غذایی دانشگاه شیراز و مدیرعامل این کارخانه در حاشیه‌ این مراسم توضیح داد: «شرکت زرین‌دانه رویان» مستقر در مرکز رشد دانشگاه شیراز با هدف تولید محصولات بدون گلوتن مناسب بیماران سلیاکی در سال 1399 تأسیس گردید و راه‌اندازی خط تولید محصولات بدون گلوتن از خردادماه 1402 در در دانشکده‌ی کشاورزی دانشگاه شیراز با مدیریت اینجانب آغاز گردیده است.

وی توضیح داد: در حال حاضر، 5/1-1 درصد جمعیت جهان به بیماری سلیاک مبتلا هستند. بیماری سلیاک یک اختلال شایع خودایمنی است که در فرد مستعد با دریافت پروتئین گلوتن برانگیخته می‌شود. افراد مبتلا به سلیاک بعد از مصرف غذاهای حاوی گلوتن دچار اختلال در هضم می‌شوند. این حساسیت منجر به صدمه به دیواره روده کوچک شده و در جذب مواد در روده اختلال ایجاد می‌شود. این بیماری درمان خاصی ندارد و رژیم غذایی بدون گلوتن مهم‌ترین و اولین قدم براي بيماران سلياكي است.

عضو هیأت‌علمی بخش علوم و صنایع غذایی دانشگاه شیراز گفت: به‌منظور تولید محصولات بدون گلوتن گندم، چاودار و جو بایستی از فرمولاسیون محصول حذف گردد و می‌توان از غلات بدون گلوتن (ذرت، برنج، ارزن و سورگوم)، شبه‌ غلات (باکویت، کینوا و آمارانت) و سایر منابع گیاهی بدون گلوتن (سیب‌زمینی، سویا و تاپیوکا) استفاده ‌شود.
وی افزود: رسالت شرکت زرین‌دانه رویان تولید محصولات بدون گلوتن با کیفیت مطلوب، ارزش غذایی بالا و ماندگاری کافی بدون احتیاج به نگهداری در دمای فریزر است.

به‌گفته‌ مدیرعامل شرکت زرین‌دانه رویان، تولید محصولات بدون گلوتن موگه تحت شرایط کنترل‌شده دقیق و تحت نظارت آزمایشگاه مجهز برای کنترل عدم آلودگی مواد اولیه و محصول نهایی به گلوتن صورت گرفته و با بسته‌بندی مناسب وارد بازار می‌شود.

فضایلی اظهار کرد: این شرکت به‌منظور تنوع‌بخشیدن به محصولات بدون گلوتن قابل عرضه در فروشگاه‌های سراسر کشور محصولات خود را با نان تست، کیک و انواع آرد نان، آرد کیک و پنکیک بدون گلوتن آغاز کرده و در ادامه، برنامه‌ی تولید سایر محصولات بدون گلوتن مانند بیسکوئیت، کوکی و پاستا را خواهد داشت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا