بیماری قلبی بر سلامت مو تاثیر دارد
نتایج یک مطالعه جدید نشان می دهد: هورمون های استرس که معمولا در موهای ما شناسایی می شوند به طور بالقوه می تواند نشان دهنده احتمال خطر ابتلا به حمله قلبی یا سکته مغزی باشند.
به گزارش سیناپرس، یافته های جدید پژوهشگران نشان می دهد: افرادی که سطح هورمون های استرس کورتیزول و کورتیزون بالاتری دارند، دو برابر بیشتر در معرض خطرات بیماری های قلبی عروقی مانند سکته مغزی یا حمله قلبی در طول زندگی خود هستند. این احتمال برای افراد ۵۷ سال یا کمتر به بیش از سه برابر افزایش می یابد.
تیمی از پژوهشگران هلندی طی مطالعات جدید خود، سطوح طولانی مدت کورتیزول و شکل غیرفعال آن، کورتیزون، موجود در موهای سر گروهی از افراد داوطلب را بررسی کردند. وجود این هورمون ها نشان می دهد: فرد در ماه های گذشته در معرض هورمون استروئیدی گلوکوکورتیکوئید، پاسخی به استرس، قرار گرفته است.
کورتیزول و کورتیزون بر متابولیسم و توزیع چربی بدن تأثیر می گذارند. با این حال، اطلاعات محدودی در مورد تأثیر آن ها بر بیماری های قلبی عروقی طولانی مدت وجود دارد. برای بررسی دقیق تر این موضوع، محققان سطوح کورتیزول و کورتیزون را در بیش از ۶ هزار نمونه موی جمع آوری شده از مردان و زنان بالغ شرکت کننده در مطالعه چند نسلی Lifelines تجزیه و تحلیل کردند. این مطالعه شامل بیش از ۱۶۷ هزار شرکت کننده از مناطق شمالی هلند بود.
در طول این مطالعه، که شرایط هر شرکت کننده به طور متوسط پنج تا هفت سال دنبال شد، دانشمندان به دنبال درک رابطه بلند مدت بین سطح کورتیزول و کورتیزون و بیماریهای قلبی عروقی بودند. در طول دوره مطالعه، ۱۳۳ مورد از بیماری های قلبی عروقی گزارش شده است.
به گزارش سیناپرس، نتایج این مطالعه نشان داد: شرکت کنندگانی که سطوح کورتیزول و کورتیزون بالاتری داشتند، دو برابر بیشتر احتمال داشت که در طول زندگی خود یک حمله یا بیماری قلبی عروقی را تجربه کنند. نکته جالب توجه این است که خطر فوق الذکر برای افراد ۵۷ سال یا کمتر به بیش از سه برابر بیشتر است. از سوی دیگر، برای افراد ۵۷ ساله و بالاتر، هیچ ارتباط معنی داری بین سطح کورتیزول و کورتیزون مو و بیماری های قلبی عروقی یافت نشد.
پروفسور الیزابت ون روسوم، پژوهشگر ارشد این مطالعه از مرکز پزشکی دانشگاه اراسموس در روتردام، در رابطه با یافته های مطالعه فوق می گوید: امید ما این است که تجزیه و تحلیل مو در نهایت به عنوان آزمایشی مفید باشد که بتواند به پزشکان کمک کند تا مشخص کنند چه افرادی ممکن است در معرض خطر بالای ابتلا به بیماری های قلبی عروقی باشند. در مرحله بعدی، هدف قرار دادن اثرات هورمون های استرس در بدن می تواند به یک هدف درمانی جدید برای محققان تبدیل شود.
بیماری های قلبی عروقی شامل بیماری عروق کرونر قلب، آنژین صدری، حمله قلبی، فشار خون بالا و سکته مغزی هستند. بر اساس گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها، هر ۳۳ ثانیه یک نفر در ایالات متحده بر اثر بیماری های قلبی عروقی جان خود را از دست می دهد.
به گزارش سیناپرس، در خاتمه گفتنی شرح کامل این مطالعات اخیرا در کنگره اروپایی چاقی ECO در دوبلین، ایرلند ارائه شد.
مترجم: رضوان خندان
منبع: studyfinds
No tags for this post.