گام جدید محققان در مسیر درمان اضطراب؛
کشف ژنی در مغز که به مهار اضطراب کمک می کند
یک تیم بین المللی از دانشمندان به رهبری محققان دانشگاه های بریستول و اکستر، نشان داد: اصلاح ژنی در مغز، سطوح اضطراب را کاهش داده و یک هدف جدید برای درمان اختلالات اضطرابی ارائه می دهد.
به گزارش سیناپرس، اختلالات اضطرابی، اختلالات بسیار شایعی هستند که از هر 4 نفر، حداقل 1 نفر را تحت تاثیر قرار می دهند. ضربه روانی شدید می تواند منجر به تغییرات ژنتیکی و بیوشیمیایی در نورون های ناحیه آمیگدال مغز شود؛ این ناحیه، نقش اساسی در بروز اختلالات اضطرابی از جمله حملات پانیک و اختلال استرس پس از سانحه دارد.
دانشمندان توضیح داده اند؛ استرس می تواند زمینه ایجاد تعدادی از شرایط عصبی روانی که ناشی از ترکیب نامطلوب عوامل ژنتیکی و محیطی هستند را فراهم کند؛ به طوری که تجربیات آسیب زای شدید یا طولانی مدت، می توانند منجر به ایجاد شرایط پاتولوژیک مانند افسردگی یا اختلالات اضطرابی شوند.
در حال حاضر داروهایی برای مقابله با اضطراب وجود دارند؛ با این حال، اثربخشی این داروها، پایین است و در بیش از نیمی از موارد، پس از درمان، بهبودی کامل حاصل نمی شود.
در این مطالعه، دانشمندان به دنبال شناسایی رویدادهای مولکولی در مغز بودند که زمینه ساز اضطراب هستند. آنها روی گروهی از مولکول ها به نام miRNA تمرکز کردند. به گزارش سیناپرس،این مولکول ها، پروتئین های هدف متعددی را که مسئول کنترل فرآیندهای سلولی در آمیگدال مغز هستند، تنظیم می کنند.
تیم تحقیقاتی دریافت، استرس حاد، میزان یک نوع مولکول به نام miR483-5p را در آمیگدال موش ها افزایش می دهد. علاوه بر این، محققان نشان دادند که افزایش miR483-5p بیان ژن دیگری به نام Pgap2 را سرکوب می کند که به نوبه خود در رفتار مرتبط با اضطراب، نقش دارد. پژوهشگران نشان داده اند که miR-483-5p به عنوان یک ترمز مولکولی عمل می کند که تغییرات ناشی از استرس را در آمیگدال خنثی و به تسکین اضطراب کمک می کند.
محققان گفته اند: کشف مسیر جدید miR483-5p/Pgap2 که مغز از طریق آن، پاسخ خود به استرس را تنظیم می کند، اولین قدم به سوی کشف درمان های جدید و موثرتر برای اختلالات اضطرابی است.
یافته های تحقیقاتی در مجله Nature Communications منتشر شده اند.
مترجم:رهاامیدوار
No tags for this post.