مورچه های سرطان یاب

مورچه ها می توانند بوی سرطان را در ادرار تشخیص دهند. آن ها از شاخک های خود برای بو کشیدن سرطان استفاده می کنند.

به گزارش سیناپرس همدان، یک مطالعه جدید نشان می دهد که مورچه ها را می توان برای تشخیص سرطان از طریق تماس با ادرار آموزش داد. به گفته محققان، اگرچه این اتفاق تا استفاده از آن به عنوان یک ابزار تشخیصی در انسان فاصله زیادی دارد، اما نتایج دلگرم کننده است.

از آنجایی که مورچه ها فاقد بینی هستند، از گیرنده های بویایی روی شاخک های خود استفاده می کنند تا به آنها کمک کند غذا پیدا کنند یا مورچه های دیگر را بو کنند. برای این مطالعه که در مجله Proceedings of the Royal Society B: Biological Sciences منتشر شد، دانشمندان نزدیک به 32 مورچه ابریشمی (Formica fusca) را آموزش دادند تا از این گیرنده های بویایی خود برای یک کار متفاوت استفاده کنند: یعنی یافتن تومورها

بر اساس گزارش های منتشر شده، در یک آزمایشگاه، دانشمندان برش هایی از تومورهای سرطان سینه را از نمونه های انسانی به موش پیوند زدند و به 35 حشره یاد دادند که ارتباط ادرار جوندگان حامل تومور را با قند در مغز خود مرتبط کنند. بر اساس این مطالعه، مورچه ها پس از قرار گرفتن در یک ظرف، 20 درصد زمان بیشتری را در کنار نمونه های ادرار حاوی تومورهای سرطانی در مقایسه با ادرار سالم سپری کردند.

باپتیست پیکره (Baptiste Piqueret)، نویسنده اصلی این مطالعه و اخلاق شناس در دانشگاه سوربن پاریس شمالی در فرانسه، گفت: آنها فقط می خواهند شکر بخورند. اما در کنار آن یاد گرفته اند که احتمال وجود شکر در کنار وجود آثار باقی مانده از تومور بیشتر است.

از آنجایی که سلول‌های تومور حاوی ترکیبات آلی فرار (VOCs) هستند که محققان می‌توانند از آنها به عنوان نشانگرهای زیستی سرطان استفاده کنند، حیواناتی مانند سگ، و اکنون مورچه‌ها، می‌توانند به سرعت برای تشخیص این ناهنجاری‌ها از طریق حس بویایی خود آموزش ببینند. با این حال، به گفته محققان، آن ها فکر می کنند که مورچه ها ممکن است نسبت به سگ ها و سایر حیواناتی که آموزش آنها زمان بر است، برتری داشته باشند.

این مهم است زیرا هر چه سرطان زودتر تشخیص داده شود، درمان زودتر شروع می شود. آنها در مطالعه خود نوشتند، محققان امیدوارند که مورچه های سرطان یاب به عنوان آشکارسازهای زیستی سرطان کارآمد و ارزان عمل کنند.

پیکرت گفت: نتایج بسیار امیدوارکننده است. با این حال، او هشدار داد که مهم است بدانیم که ما از استفاده از آنها به عنوان روشی روزانه برای تشخیص سرطان فاصله داریم.

منبع: livescience

مترجم: سید سپهر ارومیهء

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا