کشف فسیلی از اولین دایناسور غیر پرنده که روی دوپا راه می رفت
فسیل پیدا شده در مغولستان اولین گونه شناخته شده از دایناسور تروپود غیر پرندگان است که روی دو پا راه می رود.
به گزارش سیناپرس همدان، تیمی از محققان دانشگاه ملی سئول، دانشگاه آلبرتا و آکادمی علوم مغولستان اولین نمونه شناخته شده از یک دایناسور تروپود ساده و غیر پرنده را شناسایی کردند که روی دو پا راه می رود. این گروه در مقاله خود که در Communications Biology منتشر شده است، محل یافتن فسیل، وضعیت آن و ویژگی های آن را که برای کمک به شناسایی آن به عنوان یک گونه دایناسور جدید استفاده شده است، توضیح می دهد.
این دایناسور در سال 2008 در بافتی فسیلی Hermiin Tsav در مغولستان به عنوان بخشی از اکسپدیشن بین المللی دایناسورهای کره ای-مغولی کاوش شد. از آن زمان، این فسیل با صدها فسیل دیگر در انبار بوده و منتظر مطالعه توسط کارشناسان است.
در مطالعه خود روی این فسیل، محققان دریافتند که این فسیل به خوبی حفظ شده و تقریباً کامل است، این فسیل بیشتر دو اندام عقبی، یکی از اندام های جلویی، بیشتر جمجمه و بیشتر ستون فقراتش را داشت. این موجود یک دهان پر از دندان نیز داشت. محققان خاطرنشان کردند که اسکلت شبیه به بسیاری از پرندگان آبی مدرن، باوقار و زیبا بود، که نشان میدهد که در کنار یا نزدیک آب زندگی میکرده و با ماهیگیری در ساحل زنده میماند.
محققان همچنین خاطرنشان کردند که دنده های به سمت دم آن، یکی دیگر از ویژگی های مشترک پرندگان آبی است. اما در واقع پرنده نبود و هیچ نشانی از بال نداشت. محققان همچنین خاطرنشان کردند که شکل کلی اسکلت به شدت نشان می دهد که از اندام جلویی خود برای راه رفتن استفاده نمی کند و احتمالاً راه رفتنی شبیه پنگوئن به آن می دهد.
یافته های آنها نشان می دهد که دایناسور متعلق به خانواده تراپود بوده و قبلا شناسایی نشده بود. بنابراین، یک گونه تازه کشف شده را نشان می دهد. آنها آن را Natovenator polydontus نامیدند، که تقریباً به معنای “شکارچی که شنا می کند و دندان های زیادی دارد” ترجمه می شود. آنها همچنین نشان می دهند که این دایناسور بسیار شبیه به هالزکاراپتور، دایناسور غیر پرنده دیگری است که در مغولستان کنونی نیز زندگی می کرده است.
این دایناسور در صخرهای پیدا شد که قدمت آن به کرتاسه بالایی میرسد، که آن را حدود 100 میلیون تا 66 میلیون سال پیش نشان میدهد. محققان پیشنهاد میکنند که با یک سبک زندگی نیمهآبزی که شبیه پرندگان آبی مدرن بود، سازگار شده بود، اگرچه تعداد دندانهای زیاد آن نشان میدهد که رژیم غذایی متنوعتری دارد.
منبع: phys.org
مترجم: کیانوش کرمی