برنامه چند میلیون دلاری معاونت علمی برای توسعه ژن درمان در کشور
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری گفت: در حوزه ژن درمانی و پیشرفت شرکتهای دانش بنیان برنامههای پیشرانه جدی و جدیدی با سرمایه چند میلیون دلاری تدوین کرده ایم.
روح الله دهقانی فیروزآبادی امروز در مراسم افتتاح پروژه ژن درمانی کودکان مبتلا به سرطان که در مرکز طبی کودکان برگزار شد، گفت: ما امروز راجع به یک درمان پیشرفتهای حرف می زنیم که کمتر از ۵ شرکت دانش بنیان به این حوزه فکر میکنند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر بیش از ۲۰۰ مجموعه تبلیغاتی به حوزه ژن درمانی ورود کرده اند که این باعث افتخار است، گفت: همچنین ۱۵۰۰ محقق به صورت جدی در حوزه فناوریهای پیشرفته پزشکی، سلول درمانی، ژن درمانی و مهندسی بافت فعالیت میکنند.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری تصریح کرد: اکنون شاهد این هستیم که فناوی اطلاعات به عنوان یک تکنولوژی به صنعت و زمره پزشکی ورود کرده و دستاوردهایی داشته است. همچنین به واسطه این فناوری شاهد درمان بیماریهای لاعلاج و صعب العلاج بوده ایم.
دهقانی فیروزآبادی با تأکید بر اینکه در حال حاضر ۶۰۰ محصول بر پایه علوم پیشرفته پزشکی وجود دارد که تاکنون شش محصول مجوز گرفته است، خاطرنشان کرد: این نشان میدهد که راه طولانی، پرامید و گستردهای را در پیش داریم.
وی افزود: میتوانیم در کشورمان درمانهایی در سطح و فناوری بالا با قیمت پایین داشته باشیم.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری با اشاره به این پروژه ژن درمانی که با موفقیت فاز اول را طی کرده، اظهار داشت: درمانهای این چنینی چند صد هزار دلار هزینه دارند که به برکت محققان کشور چنین درمانی به میزان یک دهم این هزینه انجام شده و این اقتدار علمی و فناوری کشور را نشان میدهد.
دهقانی فیروزآبادی با بیان اینکه ورود به حوزه درمان کودکان ارزشمندترین سرمایه کشور محسوب میشود، عنوان کرد: وقتی یک کودک بیمار است، نه تنها خودش آسیب می بیند بلکه یک خانواده و در آینده یک کشور راتحت تأثیر قرار میدهد. از این رو ورود به عرصه ژن درمانی و درمان کودکان میتواند مزیت ویژه ای برای نجات آینده و احصای زندگی آنها باشد.
وی افزود: با توجه به اینکه عمده این صنعت و فناوری بر مبنای علوم و توانمندی داخلی است، میتواند ارزش افزوده بالایی برای کشور داشته باشد؛ همچنین تولید محصولات حوزه ژن درمانی علاوه بر درمان نیز میتواند ارزش افزوده بالایی ایجاد کند.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری تأکید کرد: این حوزه در درجه اول ارزش افزده ۱۰ برابری را به واسطه نیروهای انسانی توانمند ایجاد خواهد کردو این بازار مصرف میتواند مورد توجه دنیا قرار گیرد.
به گفته دهقانی فیروزآبادی به دلیل همین ایجاد ارزش افزوده، صنعت ژن درمانی و سرمایه گذاری روی آن میتواند جذاب باشد.
وی تصریح کرد: برنامه ما توسعه چنین مجموعههایی برای پیشرفت شرکتهای حوزه ژن درمانی است و در دوره جدید معاونت علمی، برنامههای پیشران جدی و جدیدی را با سرمایه چند میلیون دلاری جلو می بریم.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری با تأکید بر اینکه در همین راستا از مجموعه علاقه مند به توسعه صنعت ژن درمانی نیز همکاری خواهیم کرد، گفت: این حوزه نیاز به برنامه زیرساختی برای توسعه صادرات دارد و ایران میتواند پایگاهی برای توسعه گردشگری سلامت در این حوزه تعریف شود.
دهقانی فیروزآبادی ادامه داد: علاوه بر ایجاد مراکز پیشرفته در کشور در عرصه ژن درمانی نیز میتوانیم چنین مراکزی را در هر جای دنیا خصوصاً حاشیه خلیج فارس داشته باشیم. این نشان میدهد که مجموعه ژن درمانی ایران میتواند در کشورهای دنیا خدمات جدی ارائه کند و ایجاد چنین مرکزی از برنامههای ماست.
وی با اشاره به زیرساخت ۱۷ هزار هکتاری دانشگاه علوم پزشکی ایران برای توسعه صنعت ژن درمانی، خاطرنشان کرد: همانطور که رئیس این دانشگاه اشاره کرد، چنین زیرساختی میتواند ظرفیت پذیرش ۵۰۰ شرکت دانش بنیان باشد. ما از این قضیه حمایت کرده و چراغ آن را روشن خواهیم کرد.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری افزود: آینده اقتصادی بر پایه سرمایه گذاری در این حوزه است. بنده به شخصه اولین چراغ این حوزه را روشن میکنم و از خیرین و سرمایه گذاران که به فکر آینده هستند، نیز دعوت خواهم کرد که به این حوزه ورود کنند.
دهقانی همچنین در حاشیه این مراسم در جمع خبرنگاران با بیان اینکه امروز سلامت یکی از مسایل مهم دنیا به شمار می رود، گفت: آینده صنعت سلامت در اختیار کشورهایی است که در حوزههای علم و فناوری حوزه سلامت فعال هستند.
معاون علمی خاطر نشان کرد: ژن درمانی، سلول درمانی و مهندسی بافت از شاخههای جدی حوزه آینده پزشکی هستند اما متاسفانه هزینههای علم و فناوری و توسعه این حوزه بالا بوده و درمانهای آن نیز پر هزینه است.
وی خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه در کشور ارزش افزوده زیادی به دلیل وجود نیروی انسانی متخصص و توانمند، داریم و هزینه تولید نسبت به دنیا پایینتر است، این حوزه میتواند پتانسیل خوبی برای ایجاد یک صنعت بزرگ در کشور باشد.
وی با اشاره به برنامههای معاونت علمی در این زمینه گفت: در این زمینه برنامههایی را به منظور راه اندازی مراکز خدمات فناورانه پزشکی در کشورهای همسایه در دستور کار داریم تا بتوانیم در کشورهای دیگر بر اساس تعرفههای دنیا، از ثروتی که دانشمندان ایجاد کردهاند به خوبی استفاده کنیم.