امضای تفاهم‌نامه همکاری آموزشی فرهنگی بین سازمان نهضت سوادآموزی و جهاد دانشگاهی تهران

باقرزاده، رئیس نهضت سوادآموزی ضمن ابراز رضایت از این تفاهم‌نامه اظهار کرد: یکی از سیاست‌های سازمان به دلیل ماهیت کار و مسؤولیتی که قبول کرده است توسعه و مشارکت‌های بین‌بخشی است و این بیست‌وهشتمین تفاهم‌نامه‌ای است که ما با دستگاه‌ها و سازمان‌ها برای پیشرفت برنامه‌های سوادآموزی امضا می‌کنیم.

وی ادامه داد: ابتدا ما به تفاهم‌نامه‌ها  به عنوان یک فرصت همکاری برای پیشرفت کار و یا رویکرد ترویجی تبلیغی نگاه می‌کردیم ولی در سال‌های اخیر با هر کدام از دستگاه‌ها که تفاهم‌نامه امضا کردیم درصدد باز کردن یک گره بسته از کار سوادآموزی بوده‌ایم که جهاد دانشگاهی هم از جمله آنهاست.

رئیس نهضت سوادآموزی همچنین افزود: یکی از کارهای اساسی که با مدیران و مسؤولین جهاد دانشگاهی به نتیجه رسیده‌ایم ،بحث توانمندسازی نیروهای انسانی است. در واقع حلقه اصلی بهبود کیفیت آموزشی و پایداری نرخ سواد و حرکت دادن جامعه هدف به سمت مهارت‌های پایه از جمله مهارت‌های خواندن، نوشتن، حساب کردن و آداب زندگی است.

باقرزاده بیان کرد: حدود 50 هزار نفر در قالب موسسات غیردولتی با ما همکاری می‌کنند که بخشی از آنها معلمانی هستند که نیازمند توجیه‌اند که ما معمولا دوره‌های توجیهی در  حین خدمت داریم اما بخش اعظم نیروهایی که با ما همکاری می‌کنند نیروهای آزاد و اقشار تحصیلکرده هستند. بیش از 90 درصد آنها تحصیلات فوق‌دیپلم و لیسانس دارند که بهبود مهارت‌های حرفه‌ای این افراد برای ما جزو اولویت است.

وی ادامه داد: مادر سال های گذشته با مکانیزم‌های مختلف این کار را دنبال کردیم از جمله استفاده از ظرفیت‌های دانشگاه فرهنگیان و ظرفیت مراکز آموزشی که داریم اما به این نتیجه رسیدیم چنانچه این کار  به یک نهاد تخصصی واگذار شود این آموزش‌ها در قالب آموزش‌های غیرحضوری ارائه شده و بهای تمام شده پایین‌تر از آموزش‌های حضوری در دسترس افراد قرار می‌گیرد.

وی افزود: بحث دوم استفاده از قدرت نفوذ خطوط تلفن همراه و گوشی است. ما از شرکت‌ها و سازمان‌های وابسته به وزارت ICT استعلام کردیم که چند درصد جامعه هدف ما گوشی هوشمند دارند. اگر این درصد قابل قبول باشد می‌توان از آموزش پایه شروع کرد و همچنین دوره‌های توسعه سواد، تحکیم سواد و کتابخوانی را ارائه و این سخت‌افزار کوچک قابل حمل را به یک رسانه فعال، پویا، در دسترس و ارزان‌قیمت برای جامعه هدف تبدیل کرد.

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی گفت: اگر افراد امکان حضور در کتابخانه و خرید کتاب را دارند ما با ارزان‌ترین حالت در اختیار آنها قرار بدهیم. همچنین بحث آموزش‌های مادام‌العمر و آموزش‌های پس از سواد هم در همین قالب ارائه شود اما اولویت اول ما این است که مربیان را آموزش دهیم. البته می‌توان بخشی از واحدهای آموزشی را به اینکه چگونه می‌شود از گوشی‌های تلفن همراه برای سوادآموزان هم استفاده کرد اختصاص داد که در صورت راه‌اندازی فاز بعدی زمینه‌سازی برای سوادآموزان شده باشد.

وی با بیان اینکه گروه علمی پژوهشی در سازمان حدود دو سال است در حال تولید نرم‌افزار برای  آموزش قرآن، خواندن، نوشتن و حساب کردن است، گفت: در این زمینه پیشرفت خوبی داشته‌ایم که  این نرم افزار هم در فضای ویندوز و هم در اندروید قابل ارائه است و در حال طی کردن مراحل اعتباربخشی می‌باشد و باید یک مرحله آزمایشی را پشت‌سر بگذارد تا وارد چرخه استفاده شود.

معاون وزیر آموزش و پرورش اظهار کرد: در سال‌های آینده اگر سوادآموزی بخواهد برای گروه‌های کم‌سواد جامعه دنبال شود ممکن است راهی به جز فناوری جدید نداشته باشد. آموزش افراد کم‌سواد تاکنون از طریق موبایل و تبلت تجربه نشده است و این راه را برای دستگاه‌هایی که می‌خواهند آموزش همگانی بدهند باز می‌کنند. ضمن اینکه جمعیت در حال پیر شدن است و افرادی که در سنین بالا هستند نیاز به آموزش‌هایی دارند که این امر فرصت خوبی است که می‌توانیم از آن استفاده کنیم.

وی در پایان صحبت‌هایش افزود: امیدواریم این اقدام مبارک که با تلاش مدیران جهاد دانشگاهی شکل گرفته منجر به برداشته شدن گامی مثبتی در راستای خدمت به مردم شود.

در ادامه این مراسم، رئیس سازمان جهاد دانشگاهی تهران نیز ضمن تشکر از جهاد دانشگاهی و سازمان نهضت سوادآموزی و انعقاد تفاهم‌نامه بین طرفین، افزود: برای ما افتخاری است که در خدمت نهادی قرار بگیریم که فرمان تشکیل آن را حضرت امام(ره) داده است و به این همکاری در زمینه آموزشی و فرهنگی افتخار می‌کنیم.

احمد شریفی‌زاده ادامه داد: نکته‌ای که اشاره شد استفاده از مزیت‌ها و فناوری جدید برای دسترسی به مخاطبان و آموزش راحت‌تر و سهل‌الوصول‌تر به آموزش‌یاران و سوادآموزان است. مزیتی که فضای مجازی دارد این است که اقشار بیسواد و چه بسا آموزش‌یاران می توانند در  هر فاصله زمانی از این آموزش  بهره‌مند شوند زیرا یکی از مشکلات و موانع برگزاری کلاس، همزمان کردن حضور بی سوادان در کلاس‌های آموزشی است که با استفاده از آموزش‌های مجازی بخصوص آموزش‌هایی که به صورت اپلیکشن‌هایی که در موبایل مورد استفاده و فراگیر شده است امکان اثربخشی بیشتر با هزینه کمتر در فعالیت‌های نهضت را فراهم خواهد کرد.

به گزارش ایسنا، وی در پایان صحبت‌هایش اضافه کرد: از همکارانی  و مسؤولانی که این فرصت را فراهم کردند تا بتوانیم خدمتگزار این سازمان و نهاد که برگرفته از فرمان حضرت امام(ره) است باشیم، تشکر می‌کنم.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا