درمان نورو ویروس با پلاسمای سرد

به گزارش پزشکان بدون مرز، نورو ویروس‌ها گروهی از ویروس‌ها هستند که سبب التهاب معده و دیواره روده‌ی بزرگ (گاستروآنتریت) می‌شوند. آنها عامل ایجاد گاستروآنتریت در آمریکا هستند. نورو ویروس در ابتدا نورواک ویروس نامیده می‌شد که نام خود را از شهر نورواک در اوهایو گرفت، جایی که اولین بار این ویروس در سال ۱۹۷۲ شیوع پیدا کرد.نوروویروس‌ها گاهی مسمومیت غذایی هم نامیده می‌شوند، زیرا آنها از طریق غذای حاوی این ویروس انتقال می‌یابند. گرچه همیشه در نتیجه آلودگی غذایی این ویروس انتقال نمی‌یابد.

نورو ویروس‌ها گاهی آنفولانزای معده نامیده می‌شوند، هرچند که ویروس آنفولانزا نیستند.  نورو ویروس به نوعی از ویروس ها گفته می شود که یکی از مهمترین دلایل عفونت های روده و معده هستند. گاهی به این ویروس استفراغ زمستانی هم گفته می شود.سال گذشته از بین سه هزار مسافر یک کشتی کروز، ۶۲۶ نفر به این ویروس مبتلا شدند؛ به طوریکه مقامات مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها، کشتی و مسافران را به منظور قرنطینه در اسکله نیوجرسی نگه داشتند.

این ویروس با محلول های ضد عفونی و الکل نابود نمی شود و به مدت یک هفته روی دستگیره ها و صفحه کلید و وسایلی از این دست ماندگاری دارد و به راحتی از طریق تماس، عطسه و مواد غذایی آلوده منتقل می شود.

این ویروس همچنین در مقابل داروهای ضدعفونی شیمیایی بسیار مقاوم است؛ بنابراین دانشمندان همواره به دنبال روشی برای درمان بودند تا به روش درمان پلاسمای سرد دست یافتند. با خوردن غذا یا آب آلوده به این ویروس، فرد به این ویروس آلوده می‌شود. همچنین افراد با لمس اشیاء یا سطوح آلوده به این ویروس و سپس لمس بینی، دهان یا چشم‌ها به این ویروس آلوده می‌شوند. نورو ویروس‌ها در مکان‌های عمومی (رستوران‌ها، مراکز بهداشت عمومی، خانه‌های بهداشت، یا مکان‌های اقامتی دیگر) به سرعت پخش می‌شوند، زیرا این ویروس بسیار مسری است. این ویروس در دمای بالا در آب یا سطوح دیگر زنده می‌ماند.

اگر فردی به این ویروس مبتلا شود به سرعت از طریق دست دادن، یا غذای مشترک می‌تواند بیماری را به افراد دیگر منتقل کند. کسانی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند مستعد ابتلا به نورو ویروس هستند. پلاسما به حالت چهارم ماده (جامد، مایع، گاز) گفته می شود. این شکل از ماده، گاز یونیزه شده (باردار) حلال در دمای اتاق است. مولکول های یونیزه در عرض ۱۵ دقیقه قادر به نابود کردن ویروس ها و باکتری های مقاوم هستند.

نورو ویروس علاوه بر آنفلوآنزا، سرطان پوست، سالمونلا و آمیب مغز خور جزو مهلک ترین بیماری های سال ۲۰۱۴ اعلام شد. در آمریکا سالانه حدود ۸۰۰ نفر جان خود را بر اثر نورو ویرس از دست می دهند و حدود ۲۰ میلیون نفر به آن مبتلا می شود. نتایج این تحقیقات در نشریه mBio منتشر شده است.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا