نخستین جراحی موفق کارگذاری الکترود در لایه های مغز در کشور

دکتر ملاحسینی جراح مغز و اعصاب و سرپرست این تیم جراحی در بیمارستان پارس عصر سه شنبه در گفت و گو با ایرنا اظهارکرد: این جراحی که مطابق با استانداردهای روز دنیا انجام شد، روی بیماران صرع مقاوم به درمان انجام می شود.
وی با اشاره به این که در بسیاری از موارد از طریق تصاویر اسکن شده از مغز نمی توان منشا دقیق امواج الکترونیکی منتج به تشنج در سطح مغز را شناسایی کرد، افزود: ما در این عمل جراحی با کار گذاشتن الکترود در نقاط مختلف مشکوک سطح مغز به راحتی می توانیم محل دقیق تشنج را تشخیص دهیم.
این جراح مغز و اعصاب در ادامه در تشریح عمل جراحی امروز روی مغز یک بیمار مبتلا به صرع گفت: پس از برداشته جمجمه سر و کار گذاشتن الکترودها در نقاط مختلف مغز، جمجه را بستیم و از طریق مشاهده مانیتور فعالیت الکترودها در محل دقیق تشنج را شناسایی کردیم.
وی با اشاره به زمان دو تا سه ساعته اجرای این عمل جراحی، درباره مزایای استفاده از این روش جراحی اظهارکرد: پیش از این برای عمل جراحی پزشکان مجبور بودند بسیاری از نقاط مغز را به صورت وسیع تری مورد دستکاری قرار دهند که این موضوع افزایش عوارض پس از جراحی را به دنبال داشت.
وی با بیان این که این شیوه جراحی در بسیاری از کشورهای پیشرفته از جمله آمریکا انجام می شود، گفت: دستگاه مورد استفاده در این جراحی به وسیله یک شرکت خصوصی وارد کشور شد.