30 درصد آنتی بیوتیك های تجویزی غیرضروری هستند

 مقاوت در برابر آنتی بیوتیك به یك معضل و نگرانی جهانی تبدیل شده است. آنتی بیوتیك یك منبع با ارزش دارویی است كه برای درمان عفونت های باكتریایی مورد استفاده قرار می گیرد و استفاده از آن تنها با تجویز پزشك و در یك دوره درمانی كامل موثر است. استفاده مكرر و نابجا از آنتی بیوتیك، یكی از مهمترین دلایل افزایش باكتری های مقاوم به دارو هستند. 
نتایج مطالعات اخیر نشان می دهد با وجود اطلاع رسانی در این زمینه، هنوز هم در 30 درصد موارد، تجویز نابجای آنتی بیوتیك دیده می شود؛ به این صورت كه دوز دارو یا تجویز آن به طور كلی اشتباه است. باید درنظر داشت كه آنتی بیوتیك فقط قادر به درمان عفونت های باكتریایی است و به هیچ عنوان در برابر عفونت های ویروسی مانند سرماخوردگی، گلودرد و آنفلوآنزا موثر نیست.
دوره درمان آنتی بیوتیك نیز حائز اهمیت است؛ چراكه دوره های كوتاه یا طولانی، اثر بخشی لازم را ندارند.
مقاومت در برابر درمان های ضد میكروبی از این جهت اهمیت دارد كه در سال 2012 میلادی، سازمان جهانی بهداشت گزارشی را مبنی بر افزایش مقاومت به داروهای ایدز ارایه كرد. این گزارش پیام آور این مطالب بود كه كنترل این بیماری مهلك با داروهای رایج، اثربخشی كمتری دارد و باید به سمت داروهای پرهزینه تر حركت كرد. 
در سال 2013 میلادی، 480 هزار مورد جدید بیماری سل مقاوم به دارو در 100 كشور گزارش شد كه به معنی دوره های درمان طولانی تر و اثر بخشی كمتر داروهای فعلی بود. 
در بخش هایی از مكونگ در ویتنام، مقاومت به بهترین داروی تركیبی درمان مالاریا گزارش شد كه بزرگترین دستاورد درمان مالاریا را به مخاطره كشاند. 
بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، نسبت بالایی از باكتری های مقاوم به آنتی بیوتیك كه سبب عفونت های شایعی مانند عفونت های دستگاه ادراری، ذات الریه و عفونت های خون می شوند، وجود دارند. 
ناكارا بودن دارو نسبت به عفونت به معنای افزایش نرخ ناتوانی و مرگ و تحمیل هزینه های هنگفت در حوزه بهداشت است. 
به گزارش ایرنا از ساینس،نتایج این تحقیقات در نشریه JAMA منتشر شده است.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا