آغاز یازدهمین مسابقات بین المللی ربوکاپ آزاد ایران از فردا

رئیس كمیته ملی ربوكاپ جمهوری اسلامی ایران در نشست مطبوعاتی با یادآوری شعار امسال 'اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل' اظهار كرد: حوزه نرم افزار و رباتیك می تواند گام های عملیاتی برای تحقق شعار امسال بردارد.
دكتر مرتضی موسی خانی به سابقه برگزاری مسابقات ربوكاپ آزاد ایران از سال 1385 تاكنون اشاره كرد و گفت: این مسابقات همه ساله به لحاظ كمی و كیفی رشد مطلوبی داشته و حتی شركت های دانش بنیان از طریق برگزاری مسابقات ربوكاپ شكل گرفته اند و اكنون در دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین، 34 شركت دانش بنیان ایجاد شده است.
وی با یادآوری برگزاری یازدهمین مسابقات ربوكاپ آزاد ایران در روزهای آتی با همكاری دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین و كمیته ملی ربوكاپ، بیان داشت: تعداد 624 تیم برای حضور در رقابت های ربوكاپ امسال از داخل و خارج كشور ثبت نام كردند كه پس از ارزیابی های كارشناسی، 320 تیم به مسابقات راه یافتند كه 14 تیم آن از كشورهای آمریكایی، اروپایی و شرق آسیا از جمله آمریكا، انگلیس، هلند، آلمان و چین هستند.
موسی خانی از رشد چشمگیر تیم های حاضر در بخش دانش آموزی مسابقات ربوكاپ آزاد ایران خبر داد و گفت: به همین دلیل، مسابقات رده دانش آموزی در طول چهار روز و نیم برگزار می شود و بعد از ظهر امروز (16 فروردین) شاهد آغاز رقابت ها خواهیم بود.
وی ادامه داد: مسابقات رده بزرگسالان از روز چهارشنبه 18 فروردین ماه سال جاری در محل نمایشگاه بین المللی تهران آغاز می شود و به مدت سه روز ادامه خواهد داشت و روز شنبه، 21 فروردین نیز شاهد برگزاری سمپوزیوم ربوكاپ با ارائه 30 مقاله برگزیده از میان 170 مقاله ارسالی به میزبانی دانشگاه آزاد واحد قزوین خواهیم بود.
به گفته رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین، یازدهمین مسابقات ربوكاپ آزاد ایران در 22 لیگ رقابتی تدارك یافته كه بیشترین استقبال در لیگ ربات های پرنده با حضور 83 تیم صورت گرفته است.
وی برگزاری مسابقات رباتیك در فضای باز (out door) را یكی از جذابیت های مسابقات امسال ذكر كرد و گفت: ربات های پرنده در میدان اصلی نمایشگاه بین المللی تهران اجرای مانور خواهند داشت و جابجایی اجسام از داخل آب، بخشی از عملیات آنها است.
موسی خانی افزود: در لیگ ربات های امدادگر نیز نقشه جدیدی را كه برای مسابقات بین المللی رباتیك آلمان به تیم های شركت كننده ارائه شده و بسیار پیچیده است، پیاده سازی كرده و در مسابقات ربوكاپ آزاد ایران اجرا خواهیم كرد كه تمرینی برای تیم های اعزامی ما به مسابقات جهانی خواهد بود.
وی به حضور 6 تیم ربات های صنعتی ( at work ) در مسابقات ربوكاپ آزاد امسال اشاره كرد و گفت: رقابت ربات های صنعتی به منظور كاربردی كردن دانش رباتیك در حوزه های صنعتی اجرا می شود و تیم ها در لیگ ربات های انسان نما نیز حضور فعالی دارند.
موسی خانی هدف اصلی برگزاری مسابقات ربوكاپ آزاد ایران را تحقق ماموریت اصلی دانشگاه ها مبنی بر تربیت نیروهای عملیاتی كه دانش مهندسی را پیاده سازی كرده باشند عنوان كرد و گفت: دانشجویان و دانش آموختگان ما باید فراتر از آموزش های تئوری، بتوانند دانش مهندسی خود را در صنایع پیاده سازی كنند و یا خودشان دست به تاسیس شركت های دانش بنیان بزنند.
وی بهره گیری از دانش رباتیك در عرصه های حمل و نقل و ترافیك را یكی از رویكردهای رقابت های ربوكاپ و تربیت دانشجو در رشته های رباتیك برشمرد و گفت: ربات های تولید شده توسط شركت های دانش بنیان ایرانی كاربردهای متنوعی در حوزه های تصویربرداری، نقشه برداری، پزشكی و دفاعی دارند.
افتتاحیه رسمی یازدهمین مسابقات ربوكاپ آزاد ایران صبح فردا 17 فروردین ماه با حضور دكتر سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری در محل نمایشگاه های بین المللی تهران برگزار خواهد شد.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا