دو اقدام پارک فناوری گیلان در حوزه فن‌بازار برای تحقق اقتصاد مقاومتی

 وی گفت: به منظور تحقق این شعار علاوه بر ایجاد هم افزایی در فن بازار اقدام به توسعه فعالیت‌ها در شبکه پارک‌های علم و فناوری کشورهای اسلامی برای گسترش ارتباطات با کشورهای همسایه و مسلمان خواهیم کرد.

دکتر مجید متقی طلب در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به نام‌گذاری سال 95 با عنوان «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» از سوی مقام معظم رهبری، افزود: یکی از مخاطبان این شعار که می‌توان به صورت عملیاتی و کاربردی این شعار را تبدیل به عمل کند، مراکزی هستند که بر روی موضوعات دانشی و علمی متمرکز شده‌اند.

وی با تاکید بر این که پارک‌های علم و فناوری و دانشگاه‌ها جزء مهمترین جایگاه‌های تحقق این شعار به عمل هستند، اظهار کرد: دلیل آن این است که در این مراکز درکنار بحث اقتصاد مقاومتی، همواره بر روی یک موضوع تاکید می‌کنند و آن «پیشرفت و توسعه درون‌زا» است.

متقی طلب با بیان این‌که درون‌زا بودن پیشرفت زمانی حاصل می‌شود که فکر، اندیشه، نوآوری و ابتکار از درون یک ملت بجوشد و کشور قدرت رقابتی پیدا کند، اضافه کرد: اگر دانش و دانایی به دارایی و ثروت تبدیل شود، رفاه اجتماعی و قدرت رقابتی را به همراه دارد؛ از این رو با این نگرش یکی از مخاطبان و بلکه مهمترین مخاطبان این شعار دانشگاه‌ها و مراکز علم و فناوری هستند؛ چراکه این مراکز قادر هستند با افزایش قدرت رقابتی، کشور را از تکانه‌ها و تهدیدهای احتمالی در حوزه‌های مختلف، مقاوم سازی کند.

برنامه‌های پارک فناوری گیلان در سال 95

رییس پارک علم و فناوری گیلان تمرکز فعالیت این پارک را اولویت‌ها و نیازهای استان دانست و خاطر نشان کرد: در برنامه‌های سال جاری این پارک به دنبال تجاری سازی و بومی سازی فناوری‌های مورد نیاز استان و کشور هستیم؛ از این رو قاطعانه بر روی نیازهای استان متمرکز خواهیم شد.

وی یکی از اولویت‌های استان را بخش کشاورزی دانست و ادامه داد: حمایت از موضوعات علمی مرتبط با بخش کشاورزی، علمی کردن کشاورزی و حمایت از این فعالیت‌ها از برنامه‌های جدی و رسمی این پارک در سال جاری به شمار می‌رود و سعی می‌شود در قالب شعار امسال در این راستا عمل کنیم.

تلاش برای کیفی سازی محصولات دانش بنیان

رییس شبکه پارک‌های علم و فناوری کشورهای اسلامی (INSTP)، تلاش برای کیفی سازی محصولات دانش بنیان را از دیگر برنامه‌های پارک علم و فناوری گیلان عنوان کرد و یادآور شد: بر این اساس در دید و بازدیدهای نوروزی که با مسؤولان داشتیم، موضوع ایجاد مرکز خوراک دهنده به شرکت‌های دانش بنیان را مطرح کردیم.

وی در این باره توضیح داد: بند 5 فرمایشات مقام معظم رهبری بر «دانش بنیان کردن صنعت» تاکید شده است؛ از این رو ما به دنبال ایجاد مرکزی هستیم تا نه تنها به صنعت استان بلکه به صنعت ملی و در برخی موارد به صنعت منطقه کمک کند.

متقی طلب اضافه کرد: در بسیاری از کشورها رویدادی با عنوان Startup Village مطرح است و ما در پارک علم و فناوری گیلان این مرکز را را با رویکرد Startup Village ها ایجاد کردیم، از این رو زیر ساخت‌های اولیه آن فراهم است.

به گفته وی در این مرکز ایده پردازان ایده‌های خود را در جهت دانش بنیان کردن بخش کشاورزی در حضور سرمایه گذاران ارائه می‌دهند که با ایجاد ارتباط میان صاحبان ایده و سرمایه گذاران مسیری برای عملیاتی کردن ایده‌های نوین هموار خواهد شد.

راهکارهایی برای تبدیل دانش به ثروت

متقی طلب، پارک‌های علم و فناوری را از مصادیق تبدیل علم به ثروت دانست و گفت: در حال حاضر قانون حمایت از شرکت‌های دانش بنیان موجود است و نیاز داریم تا مجریان این قانون قدری بازتر و چالاک‌تر اجرایی و برخی از مشکلاتی که برای اجرایی کردن این قانون وجود دارد را برطرف کنند.

رییس پارک علم و فناوری در عین حال یادآور شد: در اواخر سال گذشته مصوبه‌ای از سوی دولت در زمینه معافیت‌های مالیاتی و گمرکی و عوارض ابلاغ شد که بسیار کارگشا بوده و امیدواریم پارک‌های علم و فناوری در سال جاری به عنوان یکی از زیر ساخت‌های تبدیل علم به ثروت عمل کنند.

ضرورت ایجاد هم افزایی در فن بازار

وی فن بازار را از دیگر راهکارهای تبدیل علم به ثروت ذکر کرد و افزود: با توجه به فعالیت‌های گسترده‌ای که سال گذشته در فن بازار انجام دادیم، امسال این فعالیت را به دانشگاه‌ها تسری دادیم و اعلام کردیم که فعالیت‌های آنها باید در راستای فعالیت‌های فن بازار باشد.

دبیر فن بازار جمهوری اسلامی ایران با بیان این که نهال اولیه فن بازار در سال گذشته کاشته شده است، ابراز امیدواری کرد که این موضوع مورد حمایت جدی مسؤولان قرار گیرد.متقی طلب توسعه فعالیت‌های فن بازار را از دیگر راهکارهای تبدیل علم به ثروت دانست و خاطرنشان کرد: در سال جاری دو اقدام در حوزه فن بازار در دستور کار قرار داریم که با توجه به شعار سال جاری می‌تواند فرصت مناسبی برای عملیاتی کردن این دو اقدام در حوزه فن بازار باشد.

وی ایجاد هم افزایی را از جمله این اقدامات ذکر کرد و گفت: لازم است تا میان دستگاه‌های فعال در این حوزه هم افزایی ایجاد شود نه خنثی سازی نقش همدیگر.

متقی طلب، با اشاره به دومین اقدام فن بازار یادآور شد: آنچه که مکررا توسط مقام معظم رهبری،‌ در نقشه جامع علمی و سیاست‌های کلی ابلاغی علم و فناوری بر آن تاکید شده است، برقراری ارتباط با کشورهای همسایه و مسلمان است؛ از این رو تقویت شبکه پارک‌های علم و فناوری کشورهای اسلامی می‌تواند برای دستیابی به این هدف موثر باشد.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا