گیاهان تراریخته تاثیری بر بیان ژن‌های انسان ندارند

محققان دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد اخیرا ادعاهایی در مورد نقش و تاثیر مولکول‌های miRNA مربوط به غذاهای مصرفی بر میزان بیان ژن‌های انسانی مطرح شده است.

miRNAها، مولکول‌های کوچکی هستند که توسط ژن‌ها کد می‌شوند و با اتصال بر miRNA باعث مهار ترجمه آن می‌شود. نتیجه این عمل تاثیرگذاری بر بیان ژن‌ها خواهد بود. نتایج پژوهش‌های منتشر شده در این زمینه به ویژه در ارتباط با جذب miRNAهای غذاهای گیاهی همانند غلات، میوه و سبزیجات استنادپذیر نیستند زیرا طی پژوهش‌های بسیاری ثابت شده است که این مولکول‌ها اگر از نوع گیاهی باشند قابلیت جذب در سیستم حیوانی را ندارند؛ لذا از آنجایی که غلات تراریخته نیز دارای سیستم گیاهی هستند، در نتیجه miRNAهای تولیدی در آنها قابلیت جذب توسط سیستم حیوانی را نخواهند داشت و لذا ادعا بر مبنای اثر سوء miRNA گیاهان تراریخته بر بیان ژن‌های انسان منتفی خواهد بود.

از طرفی مشخص شده است که تاثیرگذاری این مولکول‌ها (در صورت جذب) کاملا وابسته به دوز بوده و بنابراین اثر این مولکول‌ها بر بیان ژن‌ها با حضور بیش از 100 مولکول به ازای هر سلول اتفاق خواهد افتاد.

به گزارش ایسنا، از سوی دیگر، برآورد شده است که پس از مصرف غلات همانند برنج، صرفا حدود 12 تا 17 مولکول به ازای هر سلول وارد سیستم حیوانی خواهد شد که بر این اساس حتی در صورت جذب احتمالی این مولکول‌ها، فرضیه اثرگذاری بر بیان ژن‌ها باز هم منتفی خواهد بود.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا