انسان عامل اصلی انقراض جانوران عظیم الجثه

به تازگی تیمی از پژوهشگران و دانشمندان با مطالعه روند مهاجرت انسان به استرالیا و گینه نو در حدود 40 هزار سال پیش ، دریافتند که روند انقراض جانوران عظیم الجثه این مناطق ، از این زمان آغاز شده و با سرعت ادامه پیدا کرده است. در این مطالعات همچنین مشخص شد که عوامل مستقل چندگانه ای به عنوان مدارکی غیر قابل انکار وجود دارند که نشان دهنده نقش مهم انسان در منقرض شدن این گونه های جانوری است.

نتایج این تحقیقات نشان می دهد که دو عامل اصلی در کاهش گیاهخوران دیده می شود، یکی شکار این موجودات توسط انسان و دیگر تغییر زیستگاه آن ها است. این دو عامل همچون یک دوقلوی تهدید کننده هستند که این گونه های جانوری را تهدید می کنند .

این موضوع در حالی است که پژوهش های پیشین نشان می دهد که گیاهخوران بزرگ در بسیاری از مناطق طبیعی و زیستگاه های متنوع جهان به ویژه در افریقا و آسیا در حال نابودی هستند.

ویلیام رایپل (William Ripple) بوم شناس حیات وحش سرپرستی تیم این تیم تحقیقاتی بین المللی را بر عهده داشته که روی بزرگترین جانوران گیاهخوار دنیا مطالعه می کردند.

نتایج این تحقیقات نشان می دهد که دو عامل اصلی در کاهش گیاهخوران دیده می شود، یکی شکار این موجودات توسط انسان و دیگر تغییر زیستگاه آن ها است. این دو عامل همچون یک دوقلوی تهدید کننده هستند که اینگونه های جانوری را تهدید می کنند .

با توجه به گزارش این پژوهشگران ، بیشترین تهدید نابودی در کمین گیاهخواران بزرگ با وزن حدودا دویست پوند (90.7 کیلوگرم) است . این جانوران در حال ناپدید شدن از  چمنزارها ، دشت ها ، بیابان ها و جنگل های سراسر جهان  هستند . جانورانی چون گورخر ، شتر ، فیل ، خوک خرطوم دراز و کرگدن ، این گروه از گیاهخواران بزرگ را تشکیل می دهند .

با توجه به مطالعات انجام شده بر روی این جانوران مشخص شده است ، 25 منطقه ای که در حال حاضر قلمرو و زیستگاه این جانوران محسوب می شود تنها نوزده در صد از قلمرو اصلی زیستگاه های حیات وحش این جانوران به شمار می رود . تولید و پرورش دام از سال 1980 میلادی سه برابر افزایش پیدا کرده است و دانشمندان معتقد هستند که این مساله کاهش دسترسی به زمین ، آب ، غذا و افزایش خطر ابتلا به بیماری را برای جانوران وحشی و بومی این مناطق در پی خواهد داشت .

تصویر ارائه شده در این خبر متعلق به یک گونه جانوری منقرض شده از علفخواران غول پیکر ساکن استرالیا است که marsupial Diprotodon نام داشته و در موزه ملی کانبرا نگهداری می شود.

شرح کامل این مطالعات در شماره اخیر مجله علمی مذاکرات انجمن سلطنتی بی Proceedings of the Royal Society B science journal منتشر شده و در اختیار پژوهشگران قرار دارد.

ترجمه: احسان محمدحسینی

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا