کاشت مرجان درسواحل جزیره هنگام آغازشد

مدیر طرح کاشت مرجان در جزیره هنگام روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا، گفت: این طرح توسط بخش خصوصی و با صرف اعتباری افزون بر 17 میلیارد ریال اجرا می شود.
حسین آقاخانی با بیان اینکه طرح مطالعاتی کاشت مرجان در سواحل هنگام از سال 89 و زیر نظر سازمان حفاظت محیط زیست آغاز شد، افزود: مرحله نخست این طرح شامل کاشت مرجان در دو هکتار از مناطق دریایی هنگام است.
وی گرمایش زمین، حرکت کشتی ها، فعالیت آب شیرین کن ها و افزایش آلودگی ها را از مهمترین عوامل تخریب زیستگاه های مرجانی برشمرد و یادآوری کرد: کاهش مرجان ها در نهایت به از بین رفتن زیستگاه ماهیان و محل تخم گذاری آنان منجر می شود.
آقاخانی اظهار امیدواری کرد که با اجرای موفق مرحله نخست طرح کاشت مرجان در سواحل جزیره هنگام، مرحله دوم این طرح در منطقه ای به وسعت 60 هکتار آغاز شود.
مدیر طرح کاشت مرجان در جزیره هنگام، گفت: با اجرایی شدن این طرح می توان علاوه بر توسعه غواصی، زیرساخت های لازم به منظور توسعه صنعت گردشگری به ویژه اکوتوریسم را فراهم کرد.
وی ادامه داد: هم اینک سه گونه مرجان شاخ گوزنی، نقره ای و مغزی که بومی جزیره هنگام هستند برای تکثیر و قلمه زنی در این منطقه انتخاب شده اند و با افزایش مرجان ها می توان بستری شبیه به جنگل با هدف کاهش شدت امواج ساحلی تا 90 درصد را نیز ایجاد کرد.
آقاخانی ایجاد اشتغال برای 60 تن در مرحله نخست طرح کاشت مرجان در سواحل جزیره هنگام را از ویژگی های مثبت این طرح عنوان و اضافه کرد: در مجموعه سه مرحله این طرح، برای 800 تن به صورت مستقیم و برای حدود پنج هزار تن به صورت غیر مستیقیم اشتغالزایی می شود.
شهرستان قشم به مساحت حدود یکهزار و 725 کیلومتر مربع، شامل جزایر هرمز، قشم، هنگام و لارک، یکی از بهترین و ارزشمندترین ذخایر مرجانی کشور را دارد.
در سال های اخیر افزایش گرمای زمین به عنوان تهدیدی جدی، باعث سفید شدن مرجان های خلیج فارس شده است و به اعتقاد کارشناسان این روند می تواند موجب از بین رفتن زیستگاه های دریایی ای منطقه شود.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا