تأثیر شاخص توده بدنی بر پیامدهای جراحی ریه

طی این پژوهش 41 هزار و 446 بیمار مبتلا به سرطان ریه که طی سال‌های 2009 تا 2014 تحت عمل گزینشی برداشت قسمتی از ریه قرار گرفته بودند، بررسی شدند.

تمرکز محققان بر بیمارانی با شاخص توده بدنی بسیار بالا و بسیار پایین قرار داده شد تا پیامدهای جراحی را با افرادی با شاخص توده بدنی عادی مقایسه کنند.

افراد با شاخص بالای 18.5 کم وزن، بین 18.5 تا 24.9 عادی، 25.0 تا 29.9 دچار اضافه وزن، 30.0 تا 34.9 چاق درجه اول، 35.0 تا 39.9 چاقی درجه دوم ، 40 و بالای 40 به عنوان چاقی مفرط درجه‌بندی شدند.

رابطه بین شاخص توده بدنی و عوارض ریوی- تعداد کل عوارض بعد از عمل- به حالت U تفسیر شد؛ بدین معنا که خطر بروز عوارض در افراد بسیار چاق و بسیار لاغر دیده می‌شود.

تحلیل بیشتر داده‌ها نشان داد عوارض ریوی بعد از عمل در افراد بسیار کم وزن شایع‌تر است، اما عوارض جدی در افرادی با شاخص توده بدنی بالا با عنوان چاقی مفرط گزارش شده است.

افرادی با اضافه وزن عادی و یا اندکی چاق (چاقی درجه یک و دو) در مقایسه با افرادی با شاخص توده بدنی عادی در معرض خطر کمتری قرار داشتند.

به گزارش ایسنا ، محققان خاطرنشان کردند: افراد چاق و دچار اضافه وزن نباید از برداشتن قسمتی از ریه واهمه داشته باشند، چرا که نتیجه این‌گونه عمل‌ها همواره به نفع بیمار است؛ با این وجود محققان بر انجام ورزش نظیر پیاده‌روی قبل از عمل توصیه کرده‌اند.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا