خطر "درختان پیچ" برای جنگلهای استوایی
کارشناسان با بیان اینکه جنگلهای استوایی به عنوان یکی از بزرگترین عوامل دفاعی در برابر گرمای جهانی عمل میکنند اظهار داشتند: درک مکانیسم تاثیر درختان پیچ موسوم به «لیانا» بر جذب و ذخیرهسازی کربن حائز اهمیت است زیرا مشخص میکند در سالهای آینده جنگلها قادر خواهند بود چه میزان کربن ذخیره کنند.
لیاناها از گونههای درختان پیچ به حساب میآیند که با استفاده از گیاهان دیگر به خصوص درختان، حرکت کرده و به قسمتهای بالاتر و مرتفعتر و دسترسی پیدا میکنند. اینگونه از گیاهان پیچ که بومی جنگلهای استوایی هستند اخیرا پراکندگیشان در این مناطق افزایش یافته است.
این گیاهان قادر هستند تا رشد درختان را به میزان 84 درصد کاهش داده و به طور چشمگیری احتمال تلف شدن درختان را افزایش دهند.
جنگلهای استوایی محل عمده ذخیره کربن به حساب میآیند که نزدیک به 30 درصد کربن جهان را جذب میکنند. ظرفیت جذب کربن در مناطق استوایی در بسیاری از نواحی تضعیف شده زیرا انسانها برای تولید الوار، پاکسازی زمین برای ایجاد زمینهای کشاورزی و ساخت جاده اقدام به قطع درختان کردهاند.
به گزارش ایسنا، طبق بررسی سازمان دیدهبان جهانی جنگل در فاصله سالهای 2001 تا 2013 در نتیجه تخریب جنگلهای استوایی بیش از 2200 میلیون تن کربن در سال آزاد شده است.
No tags for this post.