هفتمین جشنواره چشم پزشکی و علوم بینایی آغاز به کار کرد

به گزارش ایسنا، هفتمین جشنواره چشم پزشکی و علوم بینایی و هشتادمین سالگرد پیوند قرنیه همزمان با یکصد‌ودهمین سالگرد تولد «پروفسور محمدقلی شمس»، (پدر چشم پزشکی ایران)، با حضور مسؤولین بیمارستان فوق تخصصی فارابی و شاگردان پروفسور شمس برگزار می‌شود.

 

پروفسور محمدقلی شمس، پدر چشم‌پزشکی ایران در سال ۱۲۸۳ به دنیا آمد. وی فرزند دکتر یحیی شمس ملقب به لسان‌الحکما و نوه محسن میرزا ملک آرا ملقب به شمس الشعرا از شاعران عارف مسلک دوران قاجار است. وی در سال ۱۳۰۲ وارد رشته پزشکی در دانشگاه نظامی لیون شد و در سال ۱۳۱۱، قبل از تاسیس دانشگاه تهران، به دعوت وزیر علوم وقت به ایران بازگشت و با سمت استادی در دارالفنون مشغول به تدریس پزشکی شد. پروفسور شمس پس از بازدید از جنوب ایران و مناطقی که به دلیل شیوع بیماری تراخم، کوری در آنها شایع شده بود، برای همیشه از بازگشت به فرانسه صرف نظر کرد. روش درمانی او برای این بیماری و به وسیله الکتروکواگولیشن در مقاله ای مفصل در سال های دهه ۱۹۵۰ ارائه شد. پروفسور شمس بیمارستان چشم پزشکی فارابی را بنیان نهاد تا به عنوان اولین مرکز تخصصی چشم پزشکی در ایران فعالیتش را آغاز کند. وی در هنگام مرگ قدیمی ترین عضو انجمن چشم پزشکی فرانسه بود و بارها به ریاست انجمن های چشم پزشکی مختلف در جهان برگزیده شده بود. پدر چشم‌پزشکی ایران همچنین موسس انجمن چشم پزشکی ایران بوده و نشریه تخصصی چشم پزشکی را بر عهده داشت. او که تا آخرین روزهای زندگی در سن ۹۲ سالگی مشغول معالجه بیماران بود در سال ۱۳۷۵ درگذشت.

 

در جشنواره امروز فارابی، علاوه بر اهدای جوایزی در بخش‌های رقابتی، افتخارات و مقالات و پایان‌نامه‌های برتر از تمبری که به مناسبت افتخارات جامعه پزشکی تهیه شده است، رونمایی می‌شود.

 

در این مراسم همچنین از پایان‌نامه‌های برتر تقدیر به عمل می‌آید که بر اساس رای هیات داوران مقاله برتر انگلیسی به دکتر مهران زارعی قنواتی، فوق‌ تخصص قرنیه بیمارستان فارابی و فارغ‌التحصیل دانشگاه علوم پزشکی تهران اهدا می‌شود.

 

در بخش اختراعات نیز جایزه برتر به دکتر علی غریبی لورون با عنوان طرح سپر تمرکز اهدا می‌شود. وی دانشجوی پزشکی عمومی دانشگاه شاهد تهران است.

 

در بخش پایان‌نامه‌های برتر نیز جایزه‌ای به دکتر مجتبی ابریشمی از دانشگاه علوم پزشکی مشهد اهدا می‌شود. پایان‌نامه وی با عنوان مقایسه نتایج درمانی، آناتومیک و عملکرد بینایی فوتور فراکتیو کراتکهوم به دو روش اسفریک و اصلاح‌ با کمک جبهه موج اجرایی شد.

 

در بخش کتاب تالیفی جایزه برتر به دکتر یدالله اسلامی از دانشگاه علوم پزشکی تهران ارائه می‌شود. همچنین جایزه برتر در بخش دانشور جوان به دکتر مسعود اقصایی‌فرد از دانشگاه علوم پزشکی تهران اهدا خواهد شد.

 

در بخش چشم‌پزشکی نیز دکتر محسن بهمنی کشکولی از دانشگاه علوم پزشکی ایران به عنوان چشم پزشکی برتر معرفی شد.

 

در این مراسم همچنین نشان خدمت و مسؤولیت‌پذیری و اجتماعی به دکتر علی صادقی تاری از دانشگاه علوم پزشکی تهران اعطا می‌شود. همچنین در این جشنواره دکتر حمید احمدیه از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به عنوان دانشور برتر معرفی شد.

 

در بخش بانوی چشم پزشکی برتر نیز دکتر فیروزه رحیمی از دانشگاه علوم پزشکی تهران انتخاب شده است. علاوه بر آن دکتر محمد اریش به عنوان آموزگار برتر از دانشگاه علوم پزشکی زاهدان معرفی شده است.

 

در بخش نوعدوستی و پیشگیری از نابینایی نیز دکتر آنتون رگنر از کشور اتریش انتخاب شده است.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا