آزمایش موفقیت آمیز میکرو موتور در معده موش
پژوهشگران دانشگاه کالیفرنیا نشان دادند یک میکروموتور که با استفاده از اسید معده نیروی محرکه خود را تأمین می کند، قادر است درون معده حباب هایی ایجاد کرده و حرکت کند.
این موتور ابعادی در حد یک پنجم قطر تار موی انسان داشته و ممکن است بتواند روزی به عنوان ابزاری ایمن و کارا برای رهاسازی دارو یا تشخیص تومور استفاده شود.
این نخستین باری است که این میکروموتورها به شکل عملی در بدن یک موجود زنده مورد آزمایش قرار می گیرند.
وانگ ژانگ و همکارانش طراحی های مختلفی از این نانوموتور را به همراه سیستم های سوختی مختلف برای حرکت روی آب، خون و دیگرسیالات بدن مورد آزمایش قرار دادند.
وانگ گفت:پس از انجام آزمایش های اولیه این میکروموتورها را برای شنا کردن درون اسید معده آزمایش شد.
اسید معده با فلز روی (Zn) موجود در بدنه این موتور واکنش داده و هیدروژن آزاد می کند که این حباب ها نیروی محرکه لازم را برای به حرکت درآوردن موتور تأمین می کند.
این گروه تحقیقاتی این موتورها را درون معده موش وارد کردند، با حل شدن روی در اسید معده به مرور این موتورها در معده حل شده و بدون این که اثر سمی به جای گذارند، از بین می روند.
محققان این پروژه سطح موتور را با نانوذرات طلا پوشش دادند و دریافتند که این کار موجب افزایش تعداد موتورهایی می شود که با موفقیت خود را به معده می رسانند. این موتورها می توانند 168 نانوگرم نانوذرات طلا را به هر گرم از بافت معده برسانند در حالی که در روش های معمول این رقم 53.6 نانوگرم است.
در این پژوهش، موش ها قطراتی از محلول حاوی صدها میکروموتور را نوشیدند. این موتورها با رسیدن به اسید معده به حرکت در می آیند و با سرعت 60 میکرومتر در ثانیه به حرکت خود ادامه می دهند. حرکت پروانه مانند این موتورها تا 10 دقیقه ادامه می یابد.
نتایج این پژوهش در قالب مقاله ای با عنوان Artificial Micromotors in the Mouse's Stomach: A Step toward in Vivo Use of Synthetic Motors در نشریه ACS Nano به چاپ رسیده است.
No tags for this post.