اثر مثبت آرژنین بر کیفیت جوجه های گوشتی

هدف از مطالعه ای که به تازگی توسط محققان ایرانی انجام شده است، تعیین تاثیرات سطوح بالای ال آرژنین بر عملكرد رشد، فراسنجه های خونی و كیفیت گوشت لاشه در جوجه مرغ های گوشتی سویه راس در دوره آغازین بوده است. در این پژوهش ۱۹۲ قطعه جوجه گوشتی یك روزه در قالب طرح كاملاً تصادفی با ۴ جیره غذایی (۱۰۰، ۱۵۳، ۱۶۸ و ۱۸۳ درصد آرژنین قابل هضم بر اساس توصیه كاتالوگ راس) و ۴ تكرار از ۱ تا ۱۰ روزگی تغذیه شدند.

نتایج این تحقیق نشان داد كه مصرف مقدار ۱۶۸ درصد آرژنین قابل هضم بر اساس توصیه كاتالوگ راس، مطلوب ترین نتیجه را در بهبود رشد، كمیت و كیفیت گوشت و فراسنجه های پلاسمایی دارد

در روز دهم آزمایش، وزن جوجه ها و مصرف خوراك آنها، اندازه گیری و بازده خوراك محاسبه شد. همچنین ۳ قطعه جوجه از هر تكرار انتخاب، خون گیری و كشتار شدند و وزن ماهیچه سینه ای و ران، كیفیت گوشت ماهیچه سینه ای (رنگ، میزان پ هاش و نیروی برش) و فراسنجه های خونی ارزیابی شدند. در مرحله بعدی نیز داده ها بر اساس رویه GLM نرم افزار SAS تحلیل شدند.

بر اساس نتایج، بیشترین درصد افزایش وزن ۱۰ روزگی (۳۳ /۲ درصد)، بازده خوراك (۳۵/ ۶ درصد) و وزن نسبی ماهیچه سینه ای (۱۶/ ۲۲ درصد) و ماهیچه ران (۵۳/ ۱۷ درصد) در مقایسه با گروه شاهد، در جیره غذایی ۱۶۸ درصد آرژنین مشاهده شد. همچنین بیشترین درصد افزایش تری یدوتیرونین (۴۵/ ۶۰ درصد)، تیروكسین (۹۱/ ۲۶ درصد) و نسبت تری یدوتیرونین به تیروكسین (۹۱ /۲۵ درصد) پلاسمایی در مقایسه با گروه شاهد، در جیره غذایی ۱۸۳ درصد آرژنین مشاهده شد.

از سوی دیگر، در جیره غذایی ۱۸۳ درصد آرژنین، كاهش چشمگیر درصد غلظت های كلسترول (۹۳/ ۱۴ درصد) و تری گلیسرید (۱۹/ ۲۵ درصد) پلاسما، نیروی برش (۳۹/۲۶ درصد) و پ هاش ساعت ۲۴ (۰۵/ ۲ درصد) و ساعت ۴۸ (۶۳/ ۲ درصد) گوشت در مقایسه با گروه شاهد مشاهده شد.

به طور كلی نتایج این تحقیق نشان داد كه مصرف مقدار ۱۶۸ درصد آرژنین قابل هضم بر اساس توصیه كاتالوگ راس، مطلوب ترین نتیجه را در بهبود رشد، كمیت و كیفیت گوشت و فراسنجه های پلاسمایی دارد.

منبع: مرضیه ابراهیمی، احمد زارع شحنه، محمود شیوازاد، زربخت انصاری پیرسرائی، ۱۳۹۴. تاثیرات تغذیه سطوح بالای ال-آرژنین در دوره آغازین بر تولید و كیفیت گوشت و فراسنجه های خونی در جوجه های گوشتی، مجله علوم دامی ایران، سال چهل و ششم، شماره ۲.

لینک منبع

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا